mandag 5. april 2010

New York: Restauranter paa Lower East Side



Naa har the 50-somethings beveget seg videre til New York, og gjengen er allerede i gang med sitt heftige restaurantprogram. Om noen timer er det lunsj paå DBGB, kjendiskokken Daniel Boulouds siste skrik ved The Bowery.

Restauranten ligger et hakk øst for Soho og Nolita, og på oversiden av Houston Street. Men hvis de hadde gått videre østover og holdt seg sør for Houston, ville de vært midt i området Lower East Side, eller LES.

Dette hippe stroeket er mye mindre turistifisert enn de hyggelige områdene vestover, og de fleste turistene som surrer rundt her er bare innom for å se Katz Deli, kjent fra When Harry met Sally.

Katz, en stor, lys, typisk amerikansk deli, er også et bra utgangspunkt for en runde i de lokale bruktbutikkene og galleriene. Gatene rundt her er nemlig fulle av små, spesielle butikker - gjerne med kveldsåpent.

Det er om kvelden det er spesielt mye liv her nede. I kvartalene rundt Rivington Street, Ludlow Street, og Stanton Street ligger det en haug av kule restauranter og barer.

Her er en liste over noen av de som kan være verdt å prøve:

Rayuela
Trendy, latin-amerikansk restaurant og bar i Allen Street med fancy mat og chic klientell.

The Stanton Social
Moderne, populær restaurant med liv, som passer for en pre-party middag.

Cafe Charbon
Uformelt men hyggelig brasserie, god stemning og inngang via en kiosk.

Spitzer's Corner
Mørk bar med åpne vinduer om sommeren, gode småretter og langbord perfekt for vennegjenger.

Ingen kommentarer: