lørdag 17. april 2010

Tokyo: High-tech design paa Park Hotel Tokyo



Det tok to sekunder aa finne ut hvordan setevarmen paa toalettet paa hotellrommet virket. Men aa skjoenne hvordan man trakk ned var ikke like enkelt.

Selv toalettene i Tokyo er nemlig rimelig high-tech. De ser store og rare ut, og noen av dusj-funksjonene toerr jeg ikke en gang tenke paa hvordan virker.

Dette er bare et eksempel paa hvordan byen ser ut til aa lige et par hakk foran resten av verden paa teknologi-fronten. Folk i gatene ser ut til aa vaere besatt av gadgets, og smaa barn har noe Tamagoschi-lignende greier hengende rundt halsen.

Tokyo er en veldig moderne by. Mange av hotellene begynner oppi etasjene. Akkurat naa sitter jeg i 25 etasje i lobbyen paa Park Hotel Tokyo, del av hotellgruppen Design Hotels. Hotellet har de ti oeverste etasjene av en ny skyskraper i media-omraadet Shiodome, kort gangavstand fra shoppinggatene i Ginza.

Park Hotel Tokyo er ofte nevnt som et stilig og rimelig alternativ med to restauranter og lobby bar. Det er mange av Tokyo hotellene til de kjente store kjedene som ser veldig toeffe ut, men ved aa bo paa Park Hotel kan man fort halvere romutgiftene i forhold til enkelte av disse.

Men teknologisk virker det som dette hotellet har hatt mer fokus paa toaletter enn nettverk. Det er ikke wifi access paa rommene eller i lobbyen - bare et business senter med to datamaskiner.

Ingen kommentarer: