onsdag 5. mai 2010

Sydney: Det kuleste hotellet




- Hvor mange netter sa du at du bodde paa det hotellet?

Oekonomisjefen var lettere rystet da han saa gjennom kredittkortregningen.

Jeg forklarte at det egentlig var ganske bra pris for jeg hadde faatt med to frokoster, en fem retters middag og noen veldig gode slurker med rosa vintage bobler.

Men man maa nesten vaere paa Establishment Hotel for aa skjoenne verdien av aa sjekke inn paa en Merivale institusjon. Det er nemlig en foelelse av aa komme hjem. Et typisk sted det hadde vaert helt greit aa vaere stranded i en vulkan-situasjon.

Merivale er gruppen bak nesten alt som er overdrevent toeft i Sydney. De har en rekke restauranter og barer, typisk populaere blant det vi i England kaller suits, ofte unge menn i finansbransjen, og bra-kledde unge damer.

Flere av disse barene og restaurantene ligger i Establishment-komplekset, som ogsaa har 31 hotellrom. De store hotellrommene med Bose anlegg og rainshower dusjer tilbyr Sydney-turister en genial base. Selv ved hotellets frokostbord i Gin Garden foeler man at man er der det skjer.

I lunsjen kan man ta heisen opp til Sushi-E, en toeff sushibar med veldig gode soft shell crab ruller. Hvis man er keen paa noe mer formelt om kvelden, er maten paa Est upaaklagelig. Men ikke glem aa henge med de lokale i Establishment Bar etter jobbtid. Her er det marmor og aapne vinduer om sommeren, mens Hemmesphere i 4. etasje er et moerkere alternativ for de som leter etter en stilig loungebar.

Det eneste negative med Establishment Hotel er at det er faa grunner til aa gaa ut av bygningen og se mer av Sydney.




Ingen kommentarer: