tirsdag 2. mars 2010

London: Kupp-shopping paa LFW

Det er ikke ofte man kan sette seg i en bar i sentrale London med stort sett bare pene mennesker og kul musikk, og nyte et glass bobler til gi-bort-pris. Dette skjer faktisk bare to ganger i aaret - naar London Fashion Weekend arrangeres i hovedstaden i september og februar.

London Fashion Weekend er en shopping event som arrangeres langhelgen etter moteuken London Fashion Week - i samme lokaler (i aar Somerset House, se bildet). Dette er stedet for 20-somethings med stil - og moedrene deres.

En haug av deisgnere - mange up and coming - selger klaer, sko, og staesj til en noen ganger billig penge. Hvis man er i London for aa shoppe, og er paa jakt etter toeffe klaer, ikke noedvendigvis klassiske, er dette stedet aa gaa. Billettene legges ut til salg et par maaneder i forveien (fra rundt 16 pund), og billettene til torsdagskvelden og loerdagen selges ut foerst.

Man faar tilbud om billett med goodie bag eller uten, men hvis man velger aa betale mindre for billetten uten kan man fortsatt kjoepe goodie bagen separat paa messen naar man vet hva som er oppi. Goodie bagen er typisk morsom aa ha foerste aaret, og senere skal det mer til for aa hoppe i taket av en Lavazza kaffeklump og en travel size Toni & Guy sjampo.

Det er faktisk mye det er lettere aa glede seg over paa LFW de foerste gangene man er der. Da skal det mye til aa komme hjem uten en eneste baerepose - noe som skjedde meg paa fredag.

Men hvis man vil unngaa denne skuffelsen - og heller foele at man er der for aa "tjene penger" - er det bare aa traakke opp med gode sko, full mage og masse energi - klar til aa albue seg gjennom menneskemengden rundt Melene Birger klaerne, Melissa Odabash bikiniene og Luella veskene.

Det er da man virkelig kan smile naa man plukker opp kuppene etter aa ha dratt kortet paa slutten av dagene.

Ingen kommentarer: