onsdag 10. mars 2010

St Anton: En guide til after ski og restauranter




Da vi landet i Innsbruck forrige onsdag klokken ni om morgenen hadde jeg allerede stappet i meg en svaer bacon baguette. Det skulle bare vaere en enkel oppladning til en helg med fet alpemat. Men det jeg ikke visste var at St Anton var veldig mye mer enn et fondue og raclette heaven.

Her er stedene aa dra:

After Ski


Naar klokken naermer seg halv tre, begynner festklare skifolk aa sirklere rundt bordene inni et flere etasjers tre hus i bakken. I underetasjen selges klaer og souvenirer fra stedet. Paa galleriet rigges det til for den faste DJ'n, og menneskemengden begynner aa gjoere seg klare for The Final Countdown, laaten som spilles kl halv fire. Da er nemlig Mooserwirt stedet aa vaere. Det er her det er After Ski med stor A.


Naar man skal ha en rolig dag er det greit aa holde seg unna Mooserwirt, og heller slenge seg ned under en varmelampe i solen paa Base Camp i bunnen av bakken. Her er det heller ikke mangel paa musikk og god stemning. Det er bare ikke helt den samme take off-stemningen som lengre opp i hoegget.

Restauranter


Hvis man bare vil fortsette den gode after ski stemningen eller ta en tur ut for 'aa se paa livet' i St Anton, er det bare aa proeve aa kapre et bord eller en barstol paa Bodegas. Alle gjestene er ikke like sjarmerende, og tapasrettene er muligens litt enkle, men dette er iallfall et av de stedene som ser ut til aa trekke mest folk i denne gaagaten.

The Train

Den ene dagen man har lyst til aa slaa ut med skikkelig alpemat som Fondue og Raclette, er det Fondue Train som gjelder. Det kan loenne seg aa forhaandsbestille bord paa denne lille, kjellerrestauranten med fargerik togkupe-stil. Husk aa be om ekstra fat med skinker til Racletten. Montjola, en annen restaurant, er ogsaa anbefalt for fondue-elskere.

Ingen kommentarer: