mandag 22. mars 2010

New York: Designhotell for partyturister


Soendag: Baren er nesten tom
Mandag: Baren er nesten tom.
Tirsdag: Er det fredag i dag? Det er koe utenfor hotellet, og jeg sovner til en dunk-dunk dus fra underetasjen.

Designhotellet Hotel on Rivington paa Lower East Side paa Manhattan ligger midt i et hipt stroek med trendye kafeer og mange smaa, sjarmerende restauranter. Omraadet er mer Grunerloekka enn Frogner, og velkledde svensker i 20- og 30-aarene sklir rett inn.

Det er akkurat denne typen mennesker som sjekker inn paa Hotel on Rivington. Til frokosten, som bare koster $5 per pers, var det faktisk fire bord rundt meg med typisk unge Stockholm-folk. Alle damene snakket om Sephora-bestillinger fra venninner i hjemlandet, og det saa nesten ut som hotellet hadde kjoert en egen markedsfoeringskampanje i Sverige.

Men et designhotell paa LES er perfekt for uber-kule svensker. Det er helt klart ikke stedet aa anbefale hvem som helst. Det kan muligens bli litt for intenst med det lokale utelivet for barnefamilier. Omraadet har ikke alltid vaert veldig pop, og en lokal fortalte meg at mange av Manhattans sosialboliger egentlig laa rundt her, men det er saa sentralt at det bare har blitt mer og mer hipt.

Fra hotellet er det under 10 minutter aa gaa til Soho, og Nolita ligger enda naermere. Det er fortsatt mer egnet aa hoppe i en taxi om kvelden, men alternativt kan man egentlig bare holde seg i kvartalet. Det er mer enn nok toeffe restauranter i veiene rundt, og mye liv baade i underetasjen og paa gatehjoernet.

Rommene er ogsaa store, og mange har dusj med dampbadstu eller digre badekar. Badeproduktene er fra REN, og den daglige avisen er sladreavisen The New York Post.

Ingen kommentarer: