lørdag 6. mars 2010

St Anton: Den beste reiseruten

Naar man finner ut at man faktisk kan vaere i alpebyen St Anton seks og en halv time etter at man laaser doeren til leiligheten i London, blir man rimelig klar for aa kjoere paa med flere langhelgsturer.

Men bestillings-rushet frister hakket mindre naar man paa hjemturen plutselig befinner seg i det som ser ut til aa vaere en episode av reality TV-programmet Airport.

Da vi kom paa Innsbruck flyplass tidligere i dag var det total kaos. Et hav av mennesker og unaturlig lite informasjon. Men det var bare begynnelsen.

Da vi endelig sto paa rikitg gate var det ingen andre i det overfulle lokalet som saa ut til aa skulle paa samme fly som oss. Det var snakk om fire-timers bussturer til flyplasser i Tyskland og Italia, og det var passe mange sure mennesker - noen som hadde ventet paa flyplassen i over aatte timer.

Baade politi og Roede Kors troppet opp paa gaten hvor alle flyene til Storbritannia liksom skulle gaa fra. Men heldigvis ble det ingen flere skadete passasjerer. Det var heller nok av skadete fra foer av - folk som saa ut til aa ha faatt et slag i bakken og reiste hjem med bandasjerte ben paa rullestol-baarer.

Det er genialt aa kunne ta en langhelg i alpesnoen, men naar vintervaeret ikke ser ut til aa samarbeide med flytrafikken, er det lett aa konkludere med at det holder med en utflukt i aaret.

FAKTA

St Anton
St Anton er et sjarmerende tettsted i de oesterriske alpene med supre skiforhold og mange utfordrende og lange loeyper.

Det tar rundt en time med tog fra Innsbruck til St Anton (rundt 15 euro per person en vei). Ta buss F fra flyplassen til togstasjonen for 1.60 euro per person, eller en drosje samme veien for rundt 12 euro.

Men det kan vaere like gunstig aa fly til en litt stoerre flyplass enn Innsbruck som ligger midt mellom fjellene. Det tar rundt 2 timer og 20 minutter med tog fra Zurich til St Anton. Det gaar ogsaa busser mellom Zurich og St Anton og Innsbruck og St Anton (se Arlberg Express).

Ingen kommentarer: