søndag 28. mars 2010

London: Jakten på brudesko

Når man har seks uker på å finne drømmeskoen, vil man ikke høre det mannen bak kassen hos Christian Louboutin lærte meg. Den skotypen jeg var på jakt etter kom stort sett bare ut i november - samme hvilket merke og hvilken butikk man lette i.

Sølvsko, helst pumps som jeg kunne få glede av også etter bryllupet, er ikke en typisk del av designernes cruise collections, mellomkolleksjonen som er i butikkene på sen-vinteren. Sølvsko kommer gjerne i butikkene like før jule og nyttårssesongen begynner. Det gjorde at skojakten, selv i en storby som London, ble hakket mer stressende enn nødvendig.

Men etter å ha scannet de fleste aktuelle butikkene, kan jeg nå jogge rundt i stuen med nye designer heels.

Her er en grei rute for de som er på jakt etter brudesko som ikke nødvendigvis er hvite:

1. Varehus
Første stopp bør være Harrods eller Selfridges, som begge har store avdelinger med bra utvalg av designersko og hakket rimeligere sko. Det er mye mer effektivt å løpe gjennom disse avdelingene enn å gå innom hver og en butikk nedover designergatene Old Bond Street i Mayfair eller Sloane Street i Knightsbridge.

2. Spesialdesignere
Når man først skal kjøpe sko på 'bryllupsbudsjett', frister det veldig å kline til med noe ekstra fint. I London har mange av de mest kjente designerene egne butikker. Hvor hyggelig er det ikke å ha en god grunn til å suse innom Manolo Blahnik, Christian Louboutin og Jimmy Choo? I mai arrangerer Brides magazine og Jimmy Choo flere shoppingkvelder hvor man får 20% avslag på sko.

3. New Bond Street
I handlegaten New Bond Street i Mayfair ligger det flere store skobutikker midt mellom designerbutikkene. Pinet er en av de som har et bra utvalg av selskapssko. Her fantes det faktisk også lyse, skinn, sølvpumps med en ca 5cm hael til 195 pund.

Hos brudekjolebutikken Pronovias, i samme gate, anbefalte de også en annen skobutikk - Ivory. Ivory ser rimelig enkel ut, men utvalget av selskapssko er faktisk ganske bra.

4. Farging
Hvis drømmeskoen ikke finnes, vurder å kjøpe en vanlig brudesko som kan farges etter bryllupet, så du kan bruke den igjen. Christian Louboutin har en über-fresh brudekolleksjon, og alle er lyseblå inni, så man får sin something blue med på kjøpet.

Alle satinskoene fra Ivory kan også farges.

Ingen kommentarer: