torsdag 11. mars 2010

London: Hovedstaden for Brides-to-be

Naar man proever aa sjonglere presse drinks og brude events, er det ikke lett aa holde seg til de middagene som blir kjoept inn i matbutikken under ukeshandingen paa soendager. Da blir det fort til at man tar seg selv i aa leve paa kanapeer.

Det er bare ikke alltid like lett aa leve paa de kanapeene som blir servert i sammenheng med bryllupskvelder hvor 99% av gjestene ser ut til aa vaere paa diett og synes de mest miniatyriske parmesanbitene er hakket for mektige.

Da er det godt aa vite at man kan dra hjem og kose seg med noen av restene fra goddie bagen fra en annen bryllupsmesse - en pose med Weight Watchers Hot Chilli Flavour Tortillas.

Her er de beste tipsene for b2bs i London:

Kjole
Forskjellen paa aa kjoepe brudekjole i London og Oslo er utvalget. I Oslo ligger de fleste brudekjolene paa rundt 7000-15,000kr. I London kan man finne droemmekjolen til alt fra 1000kr til 100,000kr.

Det viktigste er bare aa holde seg unna stedene man kan risikere aa vaere i fare for aa naerme seg den siste.

Problemet er at mange av de kjente brudebutikkene i sentrale omraader i London er typisk designerbutikker hvor kjolene blir sydd fra bunnen av naar man har valgt sin modell. I Norge er det vanligere at man kjoeper kjolen i butikken og at den deretter blir sydd til av en syerske.

Denne forskjellen gjoer at en del London-kjoler skal kjoepes minst seks maaneder foer bryllupet, og hvis man har liten tid boer man heller finne en sample salg kjole, som gjerne kan sys til paa noen uker, eller dra til store butikker som Pronovias i New Bond Street eller paa Harrods (pris fra rundt 10,000kr).

The Wedding Outlet Store, i Chiltern Street naer Baker Street, er genial for designer sample kjoler. Butikken er ikke stor, men hvis man finner droemmekjolen her slipper man iallfall aa betale fullpris, og det er mulig aa forhandle.

Brudebutikkene er ofte stengt paa soendager, og det kan loenne seg aa forhaandsbestille timer et par uker i forveien hvis man er her en helg. De som ser etter kjoler i prisklassen 25,000-50,000kr drar gjerne til byens kjente brudekjole designere, som for eksempel Sassi Holford, Johanna Heihr, Caroline Castigliano, eller Stephanie Allin.

Butikken Browns Brides, som advarer om at man bare boer bestille time hvis man er paa jakt etter noe til 3,000 pund eller mer, er ogsaa en kjent Bond Street hot spot, og Selfridges er stedet aa gaa for Vera Wang kjoler.

Med en gang man beveger seg litt lenger ut av bykjernen finner man flere butikker som selger ulike kjolemerker i forskjellige prisklasser. Kjoler av den engelske designeren Lyn Ashworth, hakket rimeligere enn noen av de andre mer kjente designerene, selges for eksempel ikke midt i sentrale London, men i The Wedding Dress Shop ved Wimbledon Park.

Sminke
Noen hevder man maa ha sminkoer paa bryllupsdagen for aa passe paa at sminken varer hele dagen. Men hva med og heller laere aa gjoere det selv? Det er akkurat det den freshe kosmetikkbutikkjeden Space NK kan hjelpe til med.

Norske Trude er butikksjef og sminkoer paa Space NK ved siden av Harrods, i Hans Crescent, og hun kan legge brudesminken i butikken og anbefale ulike produkter.

Naa skal jeg snart tilbake aa teste ut kostene jeg eier, og naar bryllupet naermer seg faar jeg bestille time med Trude for aa komme og oeve paa aa legge sminken selv.

Det er naa man har en unaturlig god grunn til aa kjoere paa med dyre produkter, saa det virker litt bortkastet aa ikke benytte muligheten til et mini shopping raid i hyggelige omgivelser.

Undertoey
Varehusene Harrods, Harvey Nichols og Selfridges har relativt store undertoeysavdelinger, og butikkene Rigby & Peller har flere av de samme merkene som man finner paa varehusene. Men hvis man er paa jakt etter stroppeloest, hvitt korsett er det lite utvalg samme om man er i Norge eller England. Det virker som mange heller gaar for en vanlig stroppeloes BH - noe som er helt utenkelig for en som har jobbet i undertoeysbutikk i flere aar.

Browns Brides er stedet aa gaa for spesielle - og dyre - korsetter, og de vanlige favoritt undertoeysbutikkene Myla og Agent Provacateur har mye spesielt og toeft - men ikke alltid praktisk laget for en brudesetting.

Selfridges har ofte best utvalg av varehusene naar det gjelder undertoey og merker, men allikevel var det Harvey Nichols som hadde best utvalg av delene som hoerte til settet jeg endte opp med.


Ingen kommentarer: