lørdag 3. september 2011

London: Bord paa The French Laundry at Harrods

Bordbestillingsproblemer kan gi fysiske plager. Det har jeg laert de siste dagene. Det er faktisk det eneste jeg har faatt ut av det aa prøve aa skaffe bord paa The French Laundry at Harrods.

Jeg maatte ta smertestillende for kraftig hodepine før middag etter aa ha ringt mer enn 100 ganger etter bookinglinjen aapnet paa torsdag. Oekonomisjefen hadde ogsaa ringt konstant, men det var umulig aa komme gjennom. Gang paa gang fikk vi begge beskjed om at linjen var opptatt.

The French Laundry at Harrods er en pop-up restaurant, som kommer paa varehuset Harrods i London fra 1-10 oktober. De tar bordbestillinger fra kl 17.00 engelsk tid en kalender maaned før. Det vil si at det i prinsippet fortsatt skal vaere mulig aa bestille bord en uke videre fremover.

Problemet er bare at den amerikanske kjendiskokken Thomas Kellers The French Laundry, regnet som en av verdens beste restauranter, allerede til vanlig er utrolig tøff aa faa bord paa (Les om det HER). Naa naar Keller flyr over ingredienser, ansatte og restaurantdekor for aa tilby Londons matelskere det samme som i Yountville, California i ti dager, er det ikke overraskende at det er vanvittig stor paagang paa bookingtelefonen.

Vi har naa faatt inntrykk av at det er som aa vinne i lotto aa faa bord der. Forskjellen er bare at man iallfall ikke blir rikere av aa vinne denne trekningen. Man faar muligheten til aa faa mat til 250 pund per person.

Keller skal selv vaere tilstede hver dag, og restauranten skal ta i mot 70 gjester til lunsj og middag. Menyen bestaar av ni retter, og vi har lest at en av disse skal vaere en av Kellers signaturretter "Oysters and Pearls".

Dette er en av grunnen til at vi gjerne ville punget ut for denne matopplevelsen hvis vi bare hadde greid aa faa bord. Hverken økonomisjefen eller jeg er østersfan, men allikevel er "Oysters and Pearls", som vi ogsaa fikk servert da vi var paa The French Laundry i paasken, det begge husker som det beste vi har smakt noensinne.

Ingen kommentarer: