torsdag 15. september 2011

London: Alene i hovedstaden

Frokost paa Daylesford Organic
Da jeg kom hjem fra jobben i dag greide jeg ikke aa bestemme meg for hva jeg hadde mest lyst til. Jeg skulle gjerne gjort tre ting paa en gang - se Two and a Half Men, blogge, og lese I don't know how she does it for andre gang.

Det er ikke bare kvalitetstid med mannen som maa utnyttes, men ogsaa kvalitetstid alene hjemme. I dag ble det blogging foran TV'n med Two and a Half Men paa skjermen og Kindelen med favorittboken min liggende klar ved siden av maskinen.

Men en ting er aa utnytte tid alene hjemme. Det er selvfølgelig enda viktigere aa utnytte tid alene paa reise. I dag fikk jeg et spørsmaal av en leser om steder i London det passer aa spise alene. Her er en liste over de stedene jeg gjerne gaar uten følge:

Daylesford Organic
Jeg elsker aa spise frokost eller lunsj paa Daylesford Organic. Hadde de vaert aapne til middag, saa hadde jeg sikkert spist middag der ogsaa. Jeg liker aa vaere der alene, og i helgene staar jeg gjerne klar før de aapner for aa kapre den beste plassen - meg og alle smaabarnsfamiliene som ser ut til aa ha vaert vaakne i flere timer allerede. Dayleford Organic ligger i Pimlico Road, ved Sloane Square, og i Westbourne Grove i Notting Hill. Begge filialene har 'bardisk' plasser og fellesbord.

Fernandez & Wells
Spanske Fernandez & Wells har to kafeer og en mat og vinbar i Soho, omraadet der byens media og musikkfolk holder til. Til frokost eller lunsj kan man ta en sandwich og en kaffe paa en av kafeene, og paa kvelden kan man gaa paa vinbaren og spise spanske skinker og oster. Alle stedene har plasser i vinduene, og det er hyggelig aa sitte her alene.

Polpo
Den italienske restauranten Polpo i Soho er alltid stappfull, og man bør komme senest kl 18.00 hvis man skal greie aa faa bord uten aa vente leeeenge. Vi har prøvd aa faa bord til seks stykker her før, men det er praktisk talt umulig. Det gjør at dette er et sted det er gunstig aa prøve alene. Polpo har en hyggelig bardisk, og man kan sitte og spise der hvis man er saa heldig aa faa plass.

Yo! Sushi
Enkel sushi restaurantkjede med rullebaand. Man sitter rundt en bardisk og plukker sushibiter fra rullebaandet, og naar man er ferdig kommer en servitør og teller opp tallerkene, saa man kan betale i kassen. Yo! Sushi i femte etasje paa Harvey Nichols er veldig sivilisert, og her gaar jeg gjerne og spiser lunsj eller middag alene. Filialen paa terminal 3 paa Heathrow er ogsaa bra naar man har beregnet litt vel god tid paa flyplassen.

Zuma
For en fancy middag alene i en trendy setting, dra paa Zuma i Knightsbridge. Den moderne japanske restauranten Zuma er veldig stilig og populaer, og selv om det er vanskelig aa faa bord her, bør det ikke vaere noe problem naar man kommer alene. Det er rimelig mange first come, first served plasser rundt kjøkkenet, og derfra har man super utsikt utover matlagingen.

Firmdale Hotels
For avis og kaffe stopp rundt i hovedstaden, sjekk om det er et Firmdale hotell i naerheten. Jeg liker alle disse, og hotellbarene deres passer supert for kaffemøter eller solo-pauser i løpet av arbeidsdagen.

Ingen kommentarer: