tirsdag 20. september 2011

Amalfi: Bryllup i Italia

Morfar synes nok det er litt ekstremt. Ganske ekstravagant, egentlig. Det at "unge naa til dags" drar av gaarde i bryllup i syd Europa tror jeg er nesten uforstaaelig for ham.

Men for de under 90 saa har det blitt heller pop med bryllup utenfor hjemlandet. I sommer har vi vaert i norske bryllup i Cannes i Frankrike og Ravello i Italia. Vi har hatt to supre helger i varmen, og har vaert straalende fornoeyd med begge reisene.

Her er det vi har laert av vaare venner om bryllup i utlandet:

Destinasjon:
Det virker lettere for nordmenn aa gifte seg i Italia enn i Frankrike ettersom brudeparet ikke trenger aa oppholde seg i landet saa lenge før vielsen. To av de meste populaere stedene aa gifte seg i Italia er Lake Como eller Amalfi-kysten. For aa komme til Lake Como flyr man til Milano, og hit gaar det direkterute fra Norge. Amalfi-kysten er litt vanskeligere aa komme seg til fra Norge ettersom man flyr til Napoli, og det er ingen direktefly mellom Oslo og Napoli. Alternativet er aa mellomlande i Frankfurt, London, Milano eller Amsterdam, for eksempel.

Lokaler:
En av de største utfordringene naar man ser etter selskapslokaler i Italia er aapningsteder, og vi har hoert at det er mange steder man bare kan feste til midnatt. Der vi var i bryllup, Villa Eva i Ravello, like ved Amalfi, kunne festen vare til to om natten. Dette er visst ikke lett aa finne.

Villa Eva hadde en flott hageflekk med utsikt utover havet hvor man kunne ha selve vielsen, og middagen senere var under tak. Gjestene hadde blitt anbefalt aa bo i Amalfi, som er større og ligger ved havet, og det var satt opp busser til og fra Ravello fra Amalfi sentrum.

Eventbyraa:
For aa unngaa spraakforvirring og faa hjelp til aa finne kontakter, er det mange som gifter seg i utlandet som velger aa bruke et eventbyraa. Vennene vaare som giftet seg i Italia brukte et selskap som heter The Amalfi Experience.

Som gjester fikk vi ogsaa hjelp av dette selskapet. Vi kunne kontakte damen som hjalp til før reisen, og hun kunne blant annent bestille transport for oss fra flyplassen til hotellet og tilbake. Det er rundt 1 time og 15 minutter aa kjøre fra Napoli til Amalfi, og selskapet teamet oss opp med andre gjester som reiste med samme fly, saa vi kunne dele taxi.

Ingen kommentarer: