søndag 18. september 2011

Amalfi: Helgetur med bra hotell

Vi kunne ikke vaert mer skeptiske da taxien stoppet utenfor hotellet vaart i Amalfi.

Vi hadde skjønt at det laa litt lengre utenfor sentrum enn mange av de andre hotellene, og det hjalp ikke at vi sto parkert utenfor et inngangsparti som saa rimelig sterilt ut. Hotelllogoen hadde et kjedehotell preg, og heisen fra inngangen til resepsjonen saa ut til aa gaa unaturlig sakte.

Jeg hadde bestilt hotellet for flere maaneder siden, og begynte aa tenke tilbake paa bookingprosessen. Hvordan havnet vi her?

Men samme kveld skjedde det noe helt spesielt. Vi kom opp samme heisen fra inngangen til resepsjonen, og gikk den lange stentrappen paa utsiden av hotellet til terrassen og baren. Det var levende lys og hvite puter i lounge sofaer ute. Vi kunne se lysene fra Amalfi, og baatene langt der nede var naa i mørket.

Vi hadde med noen venner tilbake til baren, og jeg ble nesten stolt av hotellet vaart. Plutselig gikk det opp for oss hvor godt vi trivdes paa Grand Hotel Convento di Amalfi.

Det saa ut til aa bare gaa en vei herfra. Barregningen for en flaske Prosecco og en stor flaske sprudle vann kom bare paa rundt 30 euro. Til frokost neste morgen var utvalget mye bedre enn forventet. Buffeten inkluderte alt fra saftige ananasbiter, eggerøre bacon og grillete grønnsaker til tomatsalat, croissanter og pain chocolat. En champagne var stilt opp ved siden av juiceutvalget. Nok en hyggelig overraskelse.

Hotellet ble pusset opp i 2009, og det er mye hvitt og beige lin i dekoren. Det ser gjennomført ut, og passer til et typisk sommersted. Rommet vaart var ikke stort, men helt fin størrelse for to personer.


Vi ankom en fredagformiddag og reiste søndagettermiddag. Det ble tre dager ved bassenget, som naermest henger over klippen. Siden hotellet hadde alle failiteter man trengte var det deilig aa bare kunne slappe av her med en bok. Vi kunne ligge og se utover havet fra en sandfri solstol med et passevarmt basseng aa plaske i naar vi gadd.
Hele settingen til hotellet er veldig typisk omraadet. Det er pent stelt med fargerike blomster, og nydelig utsikt ettersom det ligger i en klippe bak havneomraadet i Amalfi. Det var fem minutter aa gaa til Amalfi, men hotellet hadde ogsaa en egen shuttle som gikk en gang i timen paa morgenen og ettermiddagen. 

Det mest imponerende av alt her var at servicen var overraskende hyggelig. Vi har hatt litt daarlig erfaring med spraaktrøbbel i Italia paa andre turer, men paa Grand Hotel Convento hadde vi ikke noe problem aa kommunisere med de ansatte. Man skulle nesten tro de til og med snakket norsk. De hadde sett et bursdagkort paa rommet vaart, og kom med en flaske Prosecco paa kjøler til økonomisjefen for aa feire.

Ikke rart dette er et sted vi gjerne kunne dratt tilbake til.

Ingen kommentarer: