søndag 25. september 2011

Amalfi: Leiebil eller ikke?

Ett av de beste tipsene vi fikk før helgeturen til Amalfi gjaldt transport. En venn hadde leid bil der og anbefalte det ikke.

Jeg syntes egentlig det hørtes litt rart ut ettersom det tar rundt 1 time og 15 minutter aa kjøre fra flyplassen i Napoli til Amalfi, og det virket som en typisk leiebilstrekning.

Men da vi kom frem var jeg veldig fornøyd med at vi hadde fulgt raadet. Problemet er veiene. Det er utrolig bratt, folk kjører rimelig fort og mange steder gaar det rett ned paa den ene siden av veien. Det er krappe svinger og lokale tuter gjerne for aa si fra til motgaaende trafikk at de kommer.

Hvis vi hadde planlagt en lengre ferie i omraadet, hadde det selvfølgelig vaert hyggelig aa ha egen bil for aa kunne reise rundt aa se de ulike tettstedene langs kysten, men for tre dager savnet vi absolutt ikke bil.

Jeg synes veiene var litt skumle selv om vi kjørte med noen som var lommekjent, og hvis vi hadde leid bil selv, ville jeg iallfall foretrukket aa lande mens det fortsatt var lyst ute.

Hotellet vi bodde paa (se HER) laa i en bakke rett utenfor sentrum, og det var enkelt aa gaa til sentrum - selv om veien ogsaa her var litt skummel. Det passet absolutt ikke for barn eller barnevogn-traffik. En gang var vi litt late, og kjørte ned bakken med en gratis hotellshuttel, som var satt opp en gang i timen enkelte tider av døgnet.

Det eneste vi ville brukt leiebil til for en helg var transport tur-retur flyplassen. Vi kjørte heller med et lokalt taxifirma som holdt til i Ravello. Prisen for en vei for to personer var 110 euro, 180 euro for en van med fem personer, og 200 euro for en van med syv personer.

Neste gang vi reiser til Amalfikysten ville jeg fortsatt forhaandsbestilt drosje til og fra flyplassen. Jeg ville ogsaa sjekket priser paa drosjeturer fra Amalfi til ulike tettsteder som Ravello og Positano.

Ingen kommentarer: