mandag 29. august 2011

England: De beste hotellene paa landet


En av dagene før vi skulle sjekke inn paa Coworth Park møtte jeg en venninne som nylig hadde bodd paa samme hotell. Hun hadde bodd der samtidig med Take That.

Det er ikke første gang vi hørte om Coworth Park og kjendiser. Før hotellet aapnet i september i fjor ble det brukt i X-Factor i England. Cheryl Cole, en av dommerne, fikk hjelp av Will.I.Am til aa velge ut sine finalister der.

I TV-programmet fikk vi se den fantastiske blomsterengen foran hotellet, det stilige resepsjonsomraade og den flotte solterrassen foran hovedhuset.

Det vi ikke saa var alle barna.

Coworth Park er et imponerende fem-stjerners hotell like utenfor London, og de kan tilby en haug av aktivitieter. Det er det eneste stedet vi har bodd og sett en polokamp fra hotellromsvinduet.

Det at det er saa unikt naar det gjelder opplevelser gjør det ogsaa til det perfekte stedet for barnefamilier.

Vi var der for aa feire bryllupsdagen vaar, og følte absolutt at det var en skikkelig treat aa komme ut til Coworth Park. Men konklusjonen ble allikevel den samme som etter vi hadde vaert i Disneyland i Hong Kong. Det hadde vaert ekstra bra 'value-for-money' hvis vi hadde kommet hit med barn.

Coworth Park, søsterhotellet til The Beverly Hills Hotel og The Dorchester, er del av The Dorchester Collection, og det ligger 45 minutter i bil fra London, like ved Ascot. Det er et typisk resort hotell hvor man blir kjørt i golfbiler for aa komme seg rundt paa det store omraadet.

Hotellet har egen spa, stort basseng med undervannsmusikk, gym med vinduer med utsikt utover hagen, en egen stall som tilbyr rideturer, poloklubb, tennisbane, croquetplen, sykler, gratis internett, barneklubber, spillrom og lett tilgang til turomraadet Virginia Water.

Alle de 70 rommene er utstyrt med tykke badekaaper, tøfler, stor regndusj eller frittstaaende badekar, egen Coworth Park kortstokk med hestemotiver og DVD spiller.

Hestetemaet gaar igjen i interiøret. Mange av maleriene paa hotellet har hestemotiver, sengetøyet er brodert med rideutstyr, og uniformene til de ansatte ser litt rideaktig ut.

Det hele er ekstremt gjennomført.

Det samme gjelder i restaurantene. Det er flere restauranter og velge mellom, og det anbefales aa forhaandsbestille bord i den uformelle The Barn, som ogsaa har en stor uteplass med varmeovner, og i den mer formelle John Campbell at Coworth Park.

Vi hadde lunsj i The Barn, hvor de serverer to retter for 29.50 pund, og middag i John Campbell. I John Campbell er det hvite duker, og da vi spiste der i gaar kveld var det ingen barn der. Middag der saa ut til aa passe best for par. Man velger mellom en a la carte meny med tre retter for 60 pund eller en tasting meny med ni retter for 80 pund. Vinpakken til tasting menyen inkluderer 6 smaa glass til 60 pund.


Tasting meny middagen vaar var veldig bra, og de ansatte var utrolig fleksible og hjelpsomme. Vi tenkte med en gang at dette er et sted som vi kan se i Michelin guiden etter hvert.

Etter middag tok vi te og kaffe i hotelloungen, The Drawing Room. Her var det fyr i peisen, og myke sofaer. Noen hadde valgt aa bare spise middag der ogsaa, og tidligere paa dagen var det afternoon tea der inne.

Coworth Park er noe helt for seg selv, og det maa naa vaere ett av de beste landstedene i England - saerlig for barnefamilier som er paa jakt etter et stilig, fem-stjerners hotell med et heftig aktivitetstilbud.

Les ogsaa om en annen favoritt i samme kategori: Chewton Glen

Ingen kommentarer: