fredag 26. august 2011

London: Billetter til Buckingham Palace

I det siste har det sett ut som kongefamilien har hatt seriøst mange gjester. Jeg gaar ofte langs det høye murgjerdet rundt hagen mellom Victoria og Hyde Park Corner, og flere ganger har jeg sett at det har strømmet ut folk. Ikke typisk kongelig kledde folk heller. Folk med rompetasker, sekker eller vindjakker.

Men det er en grunn til galskapen. Det er aapent hus paa Buckingham Palace om sommeren. Alle kan faa komme inn - hvis man er saa heldig at man faar kjøpt billetter.

I dag var det vaar tur. Vi fikk kjøpt billetter til en søndag i slutten av september. Det var allerede utsolgt lørdagen, og de eneste billettene vi kunne faa var de dyreste (31 pund per person) som dekker alt man kan se.

En Royal Day Out kaller de det. De regner med at vi skal vaere der i 3.5-4 timer, og vi faar se diverse rom, hagen og brudekjolen til Kate som er stilt ut paa Buckingham Palace i aar.

Kjolen er grunnen til at det er akkurat i aar jeg er aller mest keen paa aa dra paa Buckingham Palace. Men jeg tror allikevel det er hagen jeg gleder meg mest til aa se. Man ser ingenting av den fra andre siden av muren.

Paa innsiden skal det vaere mange sjeldne planter, og det er visst populaert blant Londons fugler og slaa seg ned der. En venninne fortalte ogsaa om en hage kafe hvor de som er paa turene kan sette seg og nyte det hele.

Etter en lang uke kunne jeg ønske jeg var der akkurat naa. Men naa har jeg heller fire uker aa drømme om denne oasen - og skaffe meg rompetaske for aa skli inn i gruppen.

Buckingham Palace er aapent for besøkende 23 juli til 3 oktober, og man kan kjøpe billetter paa nettet

Ingen kommentarer: