tirsdag 9. august 2011

London: En dag å holde seg hjemme

- Jeg går på Tesco og kjøper noe mat, jeg
- Nei, det gjør du ikke altså 

Oekonomisjefen får latteranfall.

- Du er lettlurt, du

Vi sitter i stuen og diskuterer hva vi skal lage til middag. Det er første gang det har blitt en spøk å foreslå å gå i matbutikken en helt vanlig hverdag etter jobb.

Men det er ikke en helt vanlig hverdag i London. Det er faktisk en dag det ikke er spesielt gøy å bo i denne storbyen, som jeg egentlig elsker.

Jeg var litt nervøs for reisen til jobben i dag morges. Bussen kjørte forbi en butikk med knuste vinduer rett rundt hjørnet for der vi bor.

Mange butikker stengte tidlig
I lunsjpausen beveget jeg meg ut av kontoret for å kjøpe en kaffe og en baguette på en hyggelig spansk kafe. Oekonomisjefen ba meg gå tilbake på jobben. Han synes det var uforsvarlig å gå ut mer enn nødvendig.

Jeg gikk tidlig fra jobben og var igjen litt redd. Gitteret var allerede tatt ned foran bygningen.

Det var mange politifolk i gatene, og flere butikker hadde stengt tidlig. Byen virket full, men de fleste så ut til å ha fokus på å komme seg fortest mulig hjem.

En barnehage hadde hengt opp skilt om at det ikke var vits å knuse vinduene der for de hadde ingen verdisaker. Det var flere snekkere på stedet som slo opp treplater foran vinduene før kvelden.

Det føltes ikke ut som det var trygt å gå på den lokale matbutikken. Mange har allerede blitt ødelagt.

Jeg så noen gjenger med ungdommer i det fjerne og følte at det var lurest å gå rett hjem.

Ved inngangen vår så jeg at vaskedamen hadde satt søppelet utenfor døren, og jeg tok det rett i søppelrommet for å slippe å gå ut senere i kveld.

Det tikket inn noen meldinger på telefonen. Gymmen skrev at de hadde blitt anbefalt å stenge tidlig i dag. En venn skrev at vi burde låse dørene og ønsket lykke til.

Da jeg endelig kom meg inn satte jeg på TV'n og så et live intervju med borgemesteren vår Boris Johnson. "This has been a daft day for London," sa han.

Jeg er helt enig.



Ingen kommentarer: