mandag 22. august 2011

London: Fabrikkutsalg for shoppingentusiaster

- Du har tjent 500 pund

Vi var i en interiørbutikk i Notting Hill og økonomisjefen var fornøyd med meg. Han hadde sett flere av tingene vi har i vaar egen leilighet, men til en annen pris. Et speil jeg hadde gitt 35 pund for kostet 75 pund naa, og et nattbord jeg hadde kjøpt til 85 pund var til salgs for 275.

Jeg var ganske fornøyd med meg selv. Kupp er topp.

Men naa etter sommersalget i byen er det vanskelig aa gjøre store kupp i hovedstaden. Det er da man heller maa dra til fabrikkutsalget Bicester Village.

Bicester (uttales 'Bister') ligger like ved Oxford, litt over en time utenfor London. Det er lettest aa komme seg dit med bil, men det skal visst ogsaa vaere en fin tur med tog fra Marylebone Station. Man kan ta toget til Bicester North, og fra stasjonen gaar det en regelmessig shuttle buss til handlesenteret. Det finnes ogsaa en buss som gaar rett fra sentrale London til Bicester Village, og bussbilletten koster naa 23 pund tur-retur for en voksen.

For noen aar siden virket det som det var mest engelskmenn som dro til utendørs shoppingsenteret Bicester Village, men det har bare blitt større og større, og naa er det en haug av turister som finner veien ut til de mer enn 130 butikkene. I gaar saa vi til og med en butikk med tilbudsskilt paa mandarin.

Det er merkebutikker med rabatter som trekker turistmengdene til Bicester. De har alt fra internasjonale designerbutikker som Prada, Dolce & Gabbana og Dior til engelske designerbutikker som Anya Hindmarch, Mulberry og Temperley London (se innlegg om kjolebutikker her). Det er ogsaa mer spesielle butikker her som undertøysforretningene Myla og Agent Provocateur og skinnspesialisten Smythson.

I tillegg liker vi de uformelle og fargerike klaerne fra Aubin & Wills og sengetøy fra The White Company. Det er ogsaa vanskelig aa dra til Bicester uten aa fylle paa med haandsaaper fra Molton Brown butikken.

Ettersom det er litt slitsomt aa traakke rundt der til tross for kupp-mulighetene, hender det faktisk jeg ender opp med bare en saapepakke fra Molton. Det er da vi kommer hjem og tenker at vi ikke gidder aa dra til Bicester igjen.

Den følelsen varer helt til økonomisjefen husker at han har laert at han kan tjene penger naar han handler paa salg - og da er vi fort tilbake paa Pringle butikken paa Bicester hvor han kan kjøpe to pakker med to boxershortser til 20 pund.

Ingen kommentarer: