søndag 28. august 2011

England: Livet paa landet

- Hun damen ser ut som hun aldri har traakket feil i hele sitt liv.

Vi sitter i hotellbaren paa Coworth Park i Berkshire, 45 minutter utenfor London, og økonomisjefen er fasinert av de andre gjestene.

Jeg begynte dagens utflukt med aa vaere litt stresset for aa ha reist fra Helly Hansen jakken min, men etter en halvtimes avslapping med te og people-watching er jeg naa storfornøyd med aa vaere upraktisk kledd.

Rett foran oss sitter to unge, pene, engelske damer i konservative, men korte sommerkjoler. De har designervesker og høye haeler. Det er maks 15 grader og de sitter ute paa terrassen i duskregnet, mens vi sitter godt paakledd paa innsiden av glasset og er litt smaa-kalde.

Mennene her har blazere - helst tweed. Ingen har vindjakker eller tursko. Det mest sporty vi har sett er polojakker og ridestøvler.

Da vi reiste ut til dette lekre landstedet, saa vi for oss lange turer i frisk luft og kanskje litt enkel mosjon. Dette maatte naa skje i skinnjakke og skinny jeans.

Det festlig er at det er akkurat dette som gjør engelsk landliv unikt og sjarmerende. Her er det bare aa glemme vaer og vind. Det viktigste er aa se bra ut.




Ingen kommentarer: