lørdag 5. juni 2010

Wales: En dagstur med klipper og landeveier



- Hva skjer hvis vi moeter en bil her?

Oekonomisjefen hadde ingen grunn til aa bekymre seg. Det var tydeligvis ingen andre som hadde stilt inn GPS'n paa korteste rute til Cowbridge.

Vi suste av gaarde gjennom de vanvittig smale landeveiene i Wales. Traerne langs veikanten ga veien en tunnel-effekt, og vi luktet mer av kuene enn vi saa dem.

Wales er det perfekte stedet for en skikkelig landlig road trip. Det er gamle steinhus, jorder med dyr, hester i veiene, ruiner, klipper og koselige tettsteder. Hva mer trenger man vel for en hyggelig helg.

Her er et forslag til en rute i Vale of Glamorgan, ideell naar man bor paa Holm House:

Southerndowns
Klipper er kanskje det mange forbinder med Wales. Noen av disse klippene er litt langt aa kjoere til, men man ser alt man trenger aa se i Southerndowns. Her er det til og med ruiner fra en gammel borg, strand, og parkering - et bra utgangspunkt for gaaturer.

Cowbridge
Litt lengre inn i landet ligger Cowbridge, og korteste veien hit gaar rett gjennom smale, snirklete landeveier. Cowbridge er kanskje ikke like picture-perfect som noen av tettstedene i Cotswolds, som for eksempel Lower Slaughter, men Cowbridge er kjent for en koselig hovedgate med interioerbutikker og antikviteter. Oelhagen til Vale of Glamorgan pub i samme vei kan vaere et greit stoppested for fish & chips og en oel.

Sully
Hvis det var for tidlig aa spise lunsj i Cowbridge, kan man stoppe innom pub'n Captain's Wife, naer Sully, paa vei tilbake til hotellet. Lukk oeynene for caravan parken paa vei ned til sjoen. Det er mye bedre naar man kommer helt frem til pub'n som har bord ute med sjoeutsikt. Captain's Wife er ogsaa et sted man kan gaa tur til fra Holm House. Det skal ta to timer og gaa fra hotellet hvis man foelger kyststien hele veien rundt odden.


Ingen kommentarer: