tirsdag 8. juni 2010

Koebenhavn: Stilige klesbutikker





Conciergen hevder at det er fryktelig vanskelig med gater i Koebenhavn. Det er mange nesten like som Kronprins og Kronprinsesse, mener han.

Men egentlig er det ikke saa veldig komplisert. Det er faktisk saa enkelt at man bare kan be om aa faa hoppe ut av taxien i et bestemt kryss.

Hjoernet av Ny Oestergade og Groennegade er mitt nye favoritt kryss (se bildet). Det er akkurat som man har landet i Koeben-heaven naar man kommer hit.

Paa den ene siden ligger den uber freshe konseptbutikken Rue Verte med interioer, moderne klaer, mer fancy klaer og juice bar. Paa den andre siden ligger Urban Factory, en aapen, lys klesbutikk med en genial samling av danske og internasjonale merkeklaer.

Hvis man gaar videre inn i et lite smug, kommer man ogsaa til den toeffe, danske designerbutikken Munthe Plus Simonsen, og en soet, fransk restaurant med utebord.

Man kan ogsaa fortsette inn Kronprinsensgade, et sted en venninne anbefalte meg aa dra hvis jeg hadde en time til overs til aa se noen butikker i byen. Her foreslo hun aa blant annent stikke innom Flying A, Bruuns Bazaar og Stig P, og jeg fant ogsaa butikken til en av mine danske favoritter, Rutzou, rett rundt hjoernet.

Men hvis man kun holder seg til det opprinnelige krysset, er det beste av alt at dette hjoernet ogsaa funker bra for bare aa nyte en drink i ettermiddagssolen. Bordene utenfor Cafe Zeze ser ut til aa fylle seg opp fort.

Man trenger heller ikke gaa langt for andre stilige restauranter, som ser ut til aa trekke liv. Cafe Victor eller Cafe Sommersko ville vaert mine valg for kveldens middag.

Ingen kommentarer: