lørdag 26. juni 2010

New York: Biff i Midtown




Økonomisjefen pekte ut alle de viktige severdighetene i New York. Hvem bryr seg vel om Frihetsgudinnen og Empire State Building når man heller kan se hvor Bank of America og Merrill Lynch toppene møttes for å forhandle sammenslåingen, eller klubben der Barclays og Lehman sjefer pratet om oppkjøpet?

Det er nesten som uspennende Midtown fikk et nytt liv på denne turen. Ikke bare i forhold til økonomisjefens favoritt-severdigheter, men også med tanke på restauranter.

Midtown er nemlig ikke kjent for å ha de tøffeste restaurantene. De kule stedene med bra atmosfære og trendy interiør ligger ofte heller i andre områder som Soho, Greenwich Village og Meatpacking. Men her er noen bra alternativer som kan være verdt å sjekke ut:

Quality Meats
En absolutt Midtown-favoritt med en av byens beste biffer og über-kult interiør. Mannen bak restauranten er sønnen til grunnleggeren av de kjente biffrestaurantene Smith & Wollensky, men Quality Meats har en skikkelig Downtown-feel. En kveld med en porterhouse og en bøtte iskrem på Quality Meats er en sikker vinner. Så sikker at jeg nå nylig også anbefalte venner på jakt etter et lunsjsted i området, og teste ut Quality Meats.

Tao
Midtown's svar på Buddakan. Buddakan er fortsatt favoritten, men Tao har vært kjent lengre, også fra TV serien Sex and the City. Det passer å ta noen dumplings her hvis man har lyst til å ta på seg party-gearet og kanskje fortsette med en drink i baren etterpå.

Monkey Bar
Dette er neste stopp for oss. Praktisk talt alle bra New York guider nevner Monkey Bar for tiden. Brasserie-stil med interiør og tegninger som kan minne om Minetta Tavern gjør at dette ser ut som the place to be.

Ingen kommentarer: