onsdag 16. juni 2010

Paris: Et hyggelig brasserie


En dame ble meiet ned midt i rundkjoeringen. Fotgjengerovergang har visst ikke samme betydning her. Selv ikke utenfor operahuset, en av byens store attraksjoner.

Men det er allikevel en lettelse aa komme fra Koebenhavn til Paris. Det foeles nesten ut som aa reise fra en stille soerlandsby til hovedstaden. Ting skjer. Det yrer av liv i gatene. Kafeene er fulle av folk. Om kveldene sitter par ute paa fortauet under markisene til tross for at det regner.

Det er akkurat saann det skal vaere, og St Germain er stedet aa oppleve det. Dette omraadet er fullt av trange, koselig gater med gamle hus. Britene i reisefoelget paapeker at det er akkurat dette som er forskjellen paa London og Paris. Paris holdt seg bedre gjennom krigen.

Det tradisjonelle hotellet Hotel d'Angleterre ligger midt i en av disse velbevarte gatene. Rett ovenfor veien ligger et lite fransk brasserie, Au 35 Rue Jacob.

Au 35 er noeyaktig det man forventer aa se i Paris. Restauranten, fordelt over to smaa etasjer, er enkel, men sjarmerende og trang. Saa sjarmerende at ikke alle servitoerene er helt stoedig i engelsk.

Maten er ogsaa som en sterk kontrast fra Koebenhavn-opplevelsene. Foie Gras ble plutselig min nye yndlingsrett.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Skal til Paris om et par dager, nå gleder jeg meg enda mer, og fikk en del tips når jeg lese innlegget ditt:)

Har du noen smarte pakketips?

Tine Cecilie Farstad sa...

Hei!

For en Paris helg ville jeg pakket gode sko og et gnagsaarplaster i vesken - alt for aa orke aa rekke rundt til mange av de koselige stedene i loepet av oppholdet, og eventuelt klar til aa leie bysykkel hvis det blir aktuelt.

Men hvis maalet er aa skli inn, er det stilige antrekk som gjelder. I storbyer som Paris og Barcelona ser folk ofte nesten litt pyntet ut selv om de sykler eller kjoerer scooter. Den kjente norske reisesekken med 'Gi Blod' logo gjoer ikke akkurat helt susen her.

Ellers tar jeg alltid ut noen kontanter foer avreise. Det er ikke noe goey aa staa i duften av varme baguetter og herlige bakevarer om morgenen, men ikke faa kjoept paa grunn av cash only policies eller minimums grense for kort handel.

Husk ellers aa skrive ned noen adresser paa forhaand. Sist jeg dro reiste jeg med en lapp med adressene til konseptbutikkene Merci og Colette - to destinasjoner i seg selv.

Marais omraadet er kjempe hyggelig for shopping i smaabutikker, og det er spesielt hyggelig aa gaa rundt der Rue de Poitou og Rue Vieille du Temple moetes. Ellers liker jeg veldig godt St Germain - hyggelige for smaa restauranter og pene bygaarder.

God tur!

Tine