lørdag 26. desember 2009

Oslo: Jul på Frogner

"In Norway, nothing's simple. Even going home."

Det er åpningsreplikken i en reklamefilm for Neutrogena håndkrem, som de viser paa britisk TV. Nordmenn i England bare ler av den vinterkledde modellen som graver seg gjennom snøen foran inngangsdøren. Men etter en uke i Norge slutter man fort å le. Den reklamen er jo faktisk spot on.

Da vi landet i Oslo var det -18 grader. Nøyaktig samme temperatur som i fryseren på kjøkkenet. De siste dagene har det snedd og snedd. Det er helt hvitt, og selv familie-valpen kvier seg for å gå ut på det som en gang var en hyggelig gressplen.

Det frister ikke å gå langt. På Frogner er det best å holde seg innenfor en 200 meter radius. Da kan man variere mellom søndagsbrunsj på Bølgen & Moi på Briskeby - noe av det hyggeligste med et hvert Oslo-besøk - kaffe og sjokoladebolle på Gabels, kaffe og scones på Åpent Bakeri, kaffe og rosinbolle på Kaffebrenneriet, gratis julegløgg på Shabby Chic og ostesmørbrød på Kolonihagen i Frognerveien.

Hvis temperaturen hadde vært hakket bedre, hadde vi muligens beveget oss bort til Nodee på Majorstua. Men når det er jul på Frogner må man rett og slett greie seg med take away sushi fra Sushi of Life på Briskeby. Neutrogena har helt rett: "In Norway, nothing's simple."


Ingen kommentarer: