onsdag 9. desember 2009

New York: Populaere biffrestauranter


Da vi var paa vei ut av biffrestauranten Peter Luger i New York i mai (se bildet oeverst), var vi veldig naere aa bestille et bord til noen venner som skulle over i august. Men vi endte opp med aa droppe det. Ikke fordi det hadde vaert litt overivrig aa booke saa tidlig - det hadde fortsatt vaert vanskelig aa faa et bord for to personer til en normal middagstid. 

Men den utrolig populaere restauranten passer ikke for hvem som helst til tross for at de serverer helt herlige kjoettstykker. Peter Luger ser ut som en enkel, men hyggelig, kro-restaurant og ligger i Brooklyn. Man skal altsaa vaere glad i biff for aa ta turen over broen fra Manhattan hvis man er paa sin foerste langhelgs-tur i byen. 

Det beste alternativet for de som ikke gaar og droemmer om Peter Luger er aa holde seg paa Manhattan. Wolfgang's Steakhouse i Midtown eller Tribeca (se nederste bildet), mer moderne enn Peter Luger, er faktisk ikke noe daarlig alternativ heller. Wolfgang Zweiner, som grunnla restaurantene, er en ex-Peter Luger ansatt, og menyene paa Peter Luger og Wolfgang's er praktisk talt like. 

Signatur-forrettene er tykke bacon skiver, og til hovedrett spiser man biff for to, tre eller fire. Alt ser relativt likt ut - og biffen paa Wolfgang's er ogsaa helt fantastisk. For oss ble Peter Luger en 'been there, done that'-opplevelse. Det er Wolfgang's i Tribeca vi kommer til aa dra paa fremover. 




Ingen kommentarer: