fredag 18. desember 2009

London: En guide til Terminal 5

I dag er en av aarets stoerste utfartsdager. Det snoer og nesten alle fly er forsinket. Men det at flyet blir litt forsinket naar man nyter et glass med bobler i BA loungen paa terminal 5 er faktisk ikke helt krise. Terminal 5 er nemlig ett av favorittstedene mine.

Mange hevder at Storbritannia har to ting aa vaere stolt av - det nye Westfield kjoepesenteret i London, som aapnet i 2008, og terminal 5 paa Heathrow, som aapnet doerene samme aaret. Begge ser super freshe ut, og det fantastiske med terminal 5 er at alt er rimelig stilrent. Selv veksle-penger bodene ser rimelig oppdatert ut med moderne lampeskjermer.

Men det aller beste er shoppingen. Terminal 5 er som et eget lite kjoepesenter, og det er mye det loenner seg aa kjoepe her istedenfor i byen. Det er en haug av designerbutikker her - alt fra Paul Smith til Tiffany & Co. Sminke- og kosmetikk-utvalget i tax-free delen er ogsaa veldig bra. Merkene de selger her - 15% billigere enn i sentrum - inkluderer Benefit Cosmetics, Mac, Kiehl's, Dr Sebagh, Dr Haushka, Jo Malone og Molton Brown. Varehuset Harrods har ogsaa en stor avdeling med relativt bra utvalg av Marc by Marc Jacobs vesker og klaer.

Det er med andre ord ingen grunn til aa komme sent til flyplassen.

Ingen kommentarer: