mandag 7. desember 2009

Oslo: Ekte julestemning

Paa britisk TV reklamerer de med at julen ikke er helt den samme uten en tur innom Marks & Spencer. Men hvis det er en ting jeg kan spare meg for i adventstiden er det aa traakke rundt mellom litt halv-treige klaer i stappfulle kjedebutikker.

Den ekte julestemningen finner man heller paa Norsk Folkemuseum paa Bygdoey. Norsk Folkemuseum arrangerer julemarked to helger foer jul hvert aar. Hele arrangementet er saa uber-populaert at det blir satt opp ekstra busser og parkeringsplasser, og mange hevder at de faktisk nesten ikke har vaert paa Norsk Folkemuseum utenom disse to helgene.

Det er faktisk ikke maate paa hvor mange som vil betale 70kr for aa komme seg inn paa det store, julepyntete omraadet med korsang, lefsebaking og nissehus. 

Naar de foerst kommer forbi den noen ganger 100-meter lange koen, er de ogsaa helt fornoeyd med aa betale 25kr for tre lakrisbiter. Og alle maa ha pepperkake paa pinne, gloegg og poelse mens de tusler rundt mellom aarets vertinnegave - plommegloeggflasker - og malte trau. 

Ikke like mange maa ha et glassert eple etter dette. Men oekonomisjefen greide ikke motstaa det heller. 

Norsk Folkemuseum
Julemarked 2009, 5-6 og 12-13 Desember
Ta med klaer til voksne og barn til Fattighuset

Ingen kommentarer: