tirsdag 15. desember 2009

London: Soendagslunsj paa The Pantechnicon



Naar man er hos familien Cubitt foeler man seg veldig godt tatt vare paa. Saa godt tatt vare paa at man kan ende opp med aa faa en gratis flaske champagne naar bordbestillingen blir flyttet til soesterrestauranten etter en mini-brann og en kjoekken-stenging. 

De familiedrevne gastropubene The Thomas Cubitt, The Orange og The Pantechnicon har alle aapnet i loepet av de siste aarene - og alle tre har tatt South West London nabolagene med en storm. 

De siste ukene har det praktisk talt vaert umulig aa faa bestilt bord paa The Orange, men The Pantechnicon i Belgravia, like ved varehuset Harvey Nichols, viste seg aa vaere et like bra alternativ. 

The Pantechnicon ligger i sjarmerende Motcomb Street, og det er et genialt sted for en shoppingpause. I foerste etasje er det en hyggelig pub - ikke sliten og skitten, men fresh og mer bar-aktig. I andre etasje er restaurantdelen hvor man kan forhaandsbestille bord. 

Dette er et typisk lokalt sted, og det er ikke noe turist over noe ved The Pantechnicon. Selv maten er grusomt autentisk. Britiske retter som fish & chips og paa soendager, Sunday roast, er noen av slagerne paa menyen, og maten er akkurat like god som den ser ut. Dette er London paa sitt beste.


Ingen kommentarer: