søndag 20. november 2011

London: Jul i England

I aar blir det jul. Skikkelig jul. Vi har bestilt pinnekjoett, risengrynsgroet og julebrus fra den skandinaviske matbutikken Scandinavian Kitchen. Vi har kjoept juletrematte, julefyrstikkeske og nisseservietter paa julemarkedet i Sjoemannskirken i helgen. Vi har kjoept juletrelys, vinterduftlys, gavepapir og merkelapper paa The White Company. Vi har lastet ned julemusikk og hatt juleverksted hjemme. Er det virkelig fem uker igjen?

Jeg foelte vi begynte med en unaturlig lang liste av ting som skulle fikses, saa i kveld har vi flettet kurver i filt til aa henge paa treet. Vi har virkelig staatt paa. Naa ser det ut som vi har fem uker paa aa skaffe en juletrefot og trykke ut noen pepperkaker av pepperkakedeigen i kjoeleskapet.

Men det er viktig aa vaere tidlig ute saa vi har tid til alle de kule julearrangementene i byen. I fjor var det julekranskurs og shoppingevents (se HER). I aar er det heklekurs og shoppingevents.

Her er noen forslag til foerjulsaktiviteter i London:

Liberty
Varehuset Liberty arrangerer diverse haandarbeidskurs gjennom hele aaret, og paa torsdag skal jeg paa heklekurs med venninner. Torsdagskursene er fra 18.00-20.30 og koster 30 pund per person. For heklekurset inkluderer avgiften vin, snacks og materiale. Liberty har ogsaa mange lengre kurs paa loerdagsformiddager. Tidligere i hoest kunne man sy adventskalender paa ett av loerdagskursene.

Harvey Nichols
Varehuset Harvey Nichols pleier aa arrangere en shopping event foer jul hvert aar hvor man faar fra 15-50% rabatt paa mange varer. Man trekker en lapp i kassen naar man skal betale, og man kan velge om man vil kjoepe varen etter man har trukket. De serverer ogsaa ulike drinker i de forskjellige etasjene, saa det er ofte oel i herreavdelingen og champagne i en av dameetasjene. Det er ikke alle merker som er inkludert i tilbudet, men for vaar del er dette en super dag for gaveshopping og jeg pleier ogsaa aa gaa for aa plukke opp basic ting som stroemper og lignende. I aar er shoppingdagen paa tirsdag 22. november. Invitasjonen kommer via American Express, men jeg saa ogsaa at det var informasjon om arrangementet i butikken i dag.

Mange butikker arrangerer shoppingevents foer jul, og jeg har allerede vaert paa en 20% kveld paa The White Company. Neste uke er det en 20% kveld paa Katie & Jo i Parsons Green og jeg haaper det blir mange flere i ukene frem mot jul.

Julelys
Det er alltid hyggelig aa se lysene bli tent i handlegatene i byen, og det er ofte store arrangementer med mini-konserter i forbindelse med tenning av lys. De fleste handlegatearrangementene er i november hvert aar, men treet som Oslo gir i gave til London blir tent paa Trafalgar Square torsdag 1. desember. Det er alltid hyggelig aa se tenningen av det norske treet, og det pleier aa vaere skikkelig julestemning med masse folk, korsang og taler.

Winter Wonderland
Den store juleaktivteten for barnefamilier er Winter Wonderland i Hyde Park. Det er et stort tivoli og julemarked. Vi var innom der i fjor (se bildet), og det var latterlig mye mennesker der, saa tydelig populaert. Det er et greit stopp for litt julestemningspaafyll, men jeg regner ikke med at vi drar tilbake i aar. Absolutt mer rettet mot familier.

Les om andre aktiviteter som skoeytegaaing og gloegg HER.

2 kommentarer:

Anette sa...

Hei på deg!

Jeg skal til London 28.desember! Vet du om det pleier å være noe salg eller noe artig som skjer rundt denne tiden?:)

Hilsen Anette:)

Tine Cecilie Farstad sa...

Hei Anette!

Det er genialt aa reise til London i romjulen paa shopping. Salget begynner gjerne foerste vanlige arbeidsdag etter julaften, og det er i aar 28. desember (26. og 27. desember er i aar fridager i England). Se dette innlegget fra i fjor for mer informasjon om januarsalg i London: http://www.reisesjefen.com/2010/12/london-tips-for-januarsalget.html

God tur!

Tine