tirsdag 1. november 2011

Monaco: De beste restaurantene

Milanese paa La Saliere
- Det var kanskje ikke et veldig bra tegn

Vi satt paa en turbuss rundt i Monaco, og hadde akkurat naermet oss restauranten vi hadde bestilt bord paa til lunsj. Paa høytaleren paa bussen annonserte guiden at vi naa var i et omraade hvor det var bygget en haug av sosialboliger.

Jeg ble litt skeptisk til at det var det eneste det var aa si om omraadet jeg hadde plukket ut til lunsj. Det var ikke det som var spesifisert i kommentarene om stedet paa nettsiden ASmallWorld, men basert paa guidens beskrivelse fikk jeg ikke akkurat inntrykk av at dette var et must-see omraade for en snartur til Monaco.

Vi gikk allikevel av bussen og traakket gjennom et lite smug, forbi det som saa ut som et luksus hotell og ut paa brygga hvor det var saa mange kule baater at vi maatte dra frem kameraet. Enten saa er sosialboliger i Monaco ikke helt det samme som i andre land, eller saa kan jeg gjerne hjelpe guiden med aa utarbeide teksten om Fontvieille til neste lass med turister.

La Saliere
Bryggefavoritt i Fontvieille som var stappfull til lunsj selv en lørdag i slutten av oktober. Menyen inkluderer italienske retter som pizzaer og milanese. Restauranten har uteplass, men er ogsaa lys og moderne inni. Det ser ut til aa vaere mye baatfolk som henger her.

Avenue 31
Tøff og moderne restaurant med kul vibe, uteplass og mange spennende fiskeretter. Deler av menyen virker litt asiatisk inspirert ettersom de serverer blant annent sushi, og for oss var dette et supert sted aa spise middag. Vi hadde til og med nordmenn paa bordet ved siden av, saa vi skjønte at vi hadde valgt en typisk skandinavisk favoritt. Paa vei tilbake til hotellet vurderte vi en drink paa Sass Cafe - en populaer partyrestaurant og bar.

Hamburger paa La Note Bleue
Gruppen som eier Avenue 31 har ogsaa La Saliere, og flere andre vi fikk anbefalt (men ikke prøvde) blant annent en enklere og rimeligere italiensk restaurant, Mozza, og en biffrestaurant i Fontvieille, Beefbar.

The Brasserie du Cafe Des Paris
Det er nesten umulig aa vaere i Monaco uten aa gaa forbi Cafe Des Paris. Dette er et typisk turiststed midt paa plassen foran byens kjente casino, og det er et bra sted aa sitte og se paa livet. Vi spiste aldri her, men endte opp med to kaffe og is stopp paa bordene ute. Dette er det eneste stedet aa sitte midt paa plassen, saa vi synes det passet bra for people-watching pauser til tross for at det oser turist. Det er bare aa kaste seg over bordene - man maa staa paa vakt og vaere kjapp paa bena naar noen reiser seg.

La Note Bleue
Før vi reiste tilbake til London paa søndagen tok vi en lang strandlunsj med hamburger og smoothie. Vi kunne ikke havnet noe bedre sted enn paa kule og freshe La Note Bleue paa Plage du Larvotto. Det ligger flere steder paa rekke og rad paa denne hippe stripen, og La Note Bleue er ett av de store. Restauranten og strandklubben har hvite seilduker over terrassedelen, og dekoren er hvit og lysegraa - alt i stil til stedets høye roseføring.

Ingen kommentarer: