mandag 14. november 2011

London: Keramikkmaling til jul

Jeg var litt stresset for aa ta med økonomisjefen til Northcote Road i Battersea i gaar. Da jeg bestilte bord for to tidligere i uken fikk jeg spørsmaal om det var for en voksen og en baby. Det ble nesten litt halv-pinlig aa si at det var for to voksne.

Jeg fikk ogsaa beskjed om at det skulle vaere en barnebursdag der paa samme tid. Heller ikke helt ideelt for en parutflukt.

Jeg tenkte uansett det var best aa droppe aa nevne denne telefonsamtalen til økonomisjefen. Tid og sted var alt han trengte aa informeres om paa forhaand.

Men det var ingenting aa vaere nervøs for. Det viste seg at økonomisjefen elsket keramikkmaling paa The Pottery Cafe.

Vi ble utstyrt med forkler, malepensler og farger. Vi fikk servert varm kakao og chocolate chip cookies, og en av maledamene kom og holdt en kjapp demonstrasjon. Det kunne ikke bli mye bedre enn dette.

Oekonomisjefen hadde valgt seg ut en kopp og en bolle. Jeg hadde kommet forberedt med en tegning og et fotografi som skulle males paa aarets familiejulegaver. Vi kastet oss over prosjektet og satt der nesten i stillhet - full konsentrasjon i to og en halv time mens ti 8-aaringer styrtet rundt i lokalet.

Det eneste problemet naa er at økonomisjefen truer med at min nye Tine-kopp er det eneste jeg skal faa av ham til jul.

Keramikkmaling i London
The Pottery Cafe har tre filialer i London, og det lønner seg aa forhaandsbestille bord i helgene. Før jul har de ogsaa aapent torsdager til kl 22.00. Disse malekveldene kan man ta med seg egen mat og drikke, saa jenteklubben har pleid aa ha en aarlig utflukt dit.

Det koster 5.99 pund i studio fee per person, og ellers betaler man for de tingene man maler. En stor kopp koster 16.95, for eksempel. Keramikken er fra Emma Bridgewater, og hvis man har andre servisedeler derfra, passer det bra aa blande inn noen hjemmelagde ting.

Det tar rundt en uke aa brenne keramikken, saa økonomisjefen har allerede snakket om at han gleder seg til aa hente kunstverkene sine til helgen. Jeg haaper mormor og morfor er like entusiastiske for aarets julegaver.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Høres ut som en kjekk førjulsaktivitet. Har du forslag til andre aktiviteter man kan gjøre i london før jul?

Tine Cecilie Farstad sa...

Hei! Her er noen flere forslag og en link til fjoraarets juleaktiviteter: http://www.reisesjefen.com/2011/11/london-jul-i-england.html
Haaper du faar en hyggelig foerjulstid i London!
Tine