søndag 4. desember 2011

Wales: Lunsj i Cowbridge

- Hvis vi hadde hatt en vanlig hytte hadde det ikke vaert noe risiko for at hytta plutselig fikk et nytt management byraa

Vi pleier ofte aa dra til Wales, og siden vi har vaert paa Holm House et par ganger i aaret de siste aarene har vi gitt hotellet kallenavnet 'hytta'. Men det dumme med 'hytta' er at det plutselig er et nytt selskap som driver hotellet. Tidligere var det eieren, Susan, som alltid var der og ønsket oss velkommen paa fredager. Hotellet, som har 12 rom, hadde et veldig personlig preg og maten var fantastisk bra. 

Naa ble vi ikke kjent igjen. Hotellsjefen hadde uniform. Juicen var ikke lenger freshly squeezed. Kokken hadde sluttet. Dette var bare ikke det samme. Veldig lei meg. 

Men den hyggelige overraskelsen var at tettstedet Cowbridge, som vi alltid drar innom paa lørdagen, hadde blitt enda bedre enn før. Det hadde kommet en ny avslappet men tøff restaurant og kafe. Saa naa maa vi nesten gi Holm House en sjanse til og haape paa at de har faatt ansatt en ny kokk, kjenner oss igjen og har faatt tilbake den riktige juicen innen neste 'hyttetur'.

En dag i Cowbridge:
Vi er alltid innom den lille dameklesbutikken L'Armoire i Cowbridge. Eieren Melissa er veldig flink til aa sette sammen kule antrekk, og hun selger flere skandinaviske merker. 

Vaart andre faste stopp er No 81 Interiors, og her har vi kjøpt flere fotografier og andre ting til hjemmet. Eieren Andrew er veldig hyggelig og prisene virker ofte lavere enn i London. 

Men det som har manglet har vaert et bra lunsjsted - og endelig har det perfekte stedet poppet opp midt i hovedgaten. Arboreal aapnet i høst, og kaller seg en boutique cafe, kjøkken og bar. De holder aapent tirsdag til lørdag fra 10.00-23.00, og det var akkurat passe mange mennesker der til lunsj paa lørdag. 

Det var ikke nødvendig og bestille bord, saa helt perfekt naar man er paa landet og bare vil slappe av. Det var ogsaa veldig rimelig. Vi bestilte to hovedretter, kaffe og to flasker elderflower vann, og alt kom paa under 20 pund. Maten - pizza og et brett med ulike skinker og brød - var veldig god.

Deler av det lyse lokalet minner nesten om Cordelias Hus i Sandefjord, men Arboreal er mer enn en kafe. Kjøkkenet er aapent, og de har en stor stenovn i det ene hjørnet. Hvis Arboreal hadde ligget i sør-vest London, hadde jeg garantert vaert der ofte.


Ingen kommentarer: