tirsdag 13. desember 2011

London: Juleshopping i hovedstaden

Wahaca er ofte vaart restaurantvalg
Paa radioen hørte vi at det ble antatt at 1.5 millioner mennesker hadde tenkt seg paa shopping i sentrale London i helgen. Regent Street og Oxford Street var blitt gjort om til gaagater, og gatene skulle fylles med førjulsshoppere. Akkurat dit hadde vaare gjester fra Norge tenkt seg.

Vi har gjerne ikke noe vanskelig for aa unngaa Regent Street og Oxford Street hele aaret. Det er kun naar vi har gjester at vi ender opp paa Topshop paa Oxford Circus. Den butikken blir fortsatt regnet som et must for mange jenter paa tur til London. Men med 1.5 millioner mennesker paa vei innover bør man vaere rimelig interessert i den butikken for aa orke en økt der.

Vi ble nesten slitne bare av aa høre paa planenen til gjestene og gikk gjennom listen av butikker de hadde tenkt seg i for aa se om det fantes noen alternativer. For dem var de tre viktigste butikkene: Topshop, Cos og Mamas & Papas. Alle disse ligger et steinkast fra Oxford Circus. Men de ligger ogsaa paa det store, nye kjøpesenteret Westfield i vest London - et hakk vest for Notting Hill.

Westfield butikkene er mye mindre enn de paa Oxford Circus, saa utvalget i hver butikk er ikke det samme, men det er til gjengjeld en mye mer behagelig opplevelse. Det er en haug av butikker paa Westfield, og ogsaa flere bra steder og stoppe for en matbit. Man faar mye variert under samme tak - alt fra designer butikker som Prada, i delen av senteret som kalles The Village, til landets første Hollister, søsterbutikken til Abercrombie & Fitch.

Naar det er daarlig vaer eller bare litt for mange folk andre steder, er en taxi til Westfield et rimelig greit alternativ for shopping i London.

Ingen kommentarer: