tirsdag 7. juni 2011

Juan-Les-Pins: Taxipriser og transport for ferien

- Er det fordi vi lyser 'turist'?
- Er det fordi vi ikke snakker fransk?
- Eller er det fordi vi bor paa hotell?

Hele helgen har vi lurt paa hva som feiler oss. Vi har hatt en spesiell evne til aa betale mer enn alle andre for hver eneste transportetappe.

Vi begynte med en tur fra Nice flyplass til Juan-Les-Pins i en vanlig taxi. Det var en rekke drosjer utenfor flyplassen, saa det var bare aa gaa rett inn i en bil. Men her begynte problemet.

Vi stilte forberedt med en lapp med adresse og hotellnavn, og sjaaføren smilte bredt og slang bagene vaare i bagasjerommet. Da vi kom ut paa motorveien viste det seg allikevel at han ikke hadde noen forstaaelse for hvor vi skulle. Han snakket i vei, men vi skjønte bare at han listet opp noen andre hoteller han kunne navnet paa. Etter hvert maatte vi ringe hotellet og gi ham telefonen, saa resepsjonisten kunne forklare hvor vi skulle. Takstameteret hoppet ogsaa fort fra rundt 45 euro til 89 euro da vi endelig var fremme.

Dagen etter skulle vi vaere smarte og forhaandsbestille biler til og fra en villa vi skulle til i Cannes omraadet, rundt 20 minutter i bil fra hotellet. Prisen var 50 euro for aa komme seg dit midt paa dagen, men hjemturen var hakket verre. Selskapet som kjørte oss bort skulle ha 150 euro for returen grunnet nattetakst. Da vi fant et annent firma som kunne kjøre oss hjem for 90 euro, hørtes det ut som et kjempe kupp.

Vi var engstelige for aa ikke faa drosje paa natten, men hvis vi hadde vaert litt mer taalmodige kunne vi som alle andre kommet oss fint hjem for 40 euro. De lokale drosjene saa ut til aa komme innen en halv time naar man bestilte ved halv to tiden.

Det virker som man bare bør vite naar man skal bruke sjaaførfirmaene, og naar det er like greit aa hoppe i en lokal taxi. Det var selvfølgelig topp aa kjoere med en som hadde fartet rundt med Robert De Niro under Cannes festivalen, men muligens hakket unødvendig for dobbel-pris.

Nice Airport til Antibes, Juan-Les-Pins og Cap d'Antibes:

Taxi:
Jeg mener aa huske aa ha betlat rundt 60 euro tidligere, men naa ble det naermere 90 euro. Drosjen tok kun kontanter.

Easydrivers:
Neste gang skal vi forhaandsbestille Easydrivers, som alle andre vi kjente hadde gjort. Vi kjørte med disse fra Antibes til Nice flyplass paa søndag, og da betalte vi 80 euro. Det er visstnok noe varierende priser paa ulike dager og tider, saa en annen venninne hadde betalt 75 euro fra Nice flyplass til Antibes paa fredag kveld. Sjaaførene stiller i dress, vaar snakket bra engelsk og det hele var en mye mer sivilisert opplevelse en drosjeturen ut.

Leiebil:
Vi kunne leid bil for i overkant av 1000kr for hele helgen, men da hadde vi ogsaa maattet betale 25 euro per dag for parkering paa hotellet. Dette hadde allikevel lønt seg.

Ingen kommentarer: