mandag 30. mai 2011

New York: Den beste shoppingrunden paa Upper East Side

- Hva driver du med?

Oekonomisjefen svarer ikke. Jeg ser bare at han sitter med iPad'n i fanget og har trykket inn 'Flats for Sale Manhattan' i Google soekevinduet. Han har nok en gang funnet ut at det hadde vaert "digg aa bo" i New York, og droemmer naa om en pensjonisttilvaerelse med pendling mellom Upper East Side og Florida.

Men man trenger ikke kjoepe leilighet for aa greie aa svi kortet i denne delen av verden. I dag hoppet vi ut av taxien paa 78 Street og Madison Aveneue. Jeg synes dette er det perfekte stedet aa begynne for saa aa jobbe seg soerover igjen.

Mellom 78 Street og 60 Street i Madison Avenue ligger en haug av kjente merkebutikker som Christian Louboutin, Dolce & Gabbana, Tom Ford, Ralph Lauren, Michael Kors, Giuseppe Zanotti, Prada, Oscar de la Renta, Armani og Max Mara. Det kjente varehuset Barneys, som har mange av de samme merkeklaerne, ligger mellom 61 og 60 Street.

Hovedgrunnen til at jeg liker aa starte paa 78 Street er allikevel ingen av disse butikkene. Her er mine favorittstopp:

Intermix
Trendy, fresht og ungt. Det er en rekke Intermix filialer paa Manhattan, og den stoerste er i Madison Avenue mellom 78 og 77 Street. Det meste er relativt dyrt, men Intermix selger alt fra J Brand Jeans til Balmain klaer, saa utvalget er rimelig bredt.

Calypso
Sommergarderoben har faatt mange fine tilskudd fra Calypso St Barths i det siste. Disse butikkene selger en haug av behagelige klaer, en del basics, mye toeft som passer til strander, og diverse accessories som fargerike sjal og kule smykker. Jeg liker aller best Meatpacking filialen, men det er ogsaa hyggelig aa stoppe i Madison Avenue butikken ved 74 Street.

BCBG Max Azria
BCBG er en kjedebutikk som finnes mange steder paa Manhattan, og de har en del penklaer som fotsie kjoler og pyntevesker. BCBG er ogsaa bra for jobbklaer - hvite topper og skjoert. Den filialen jeg liker best ligger i Fifth Avenue, paa hjoernet ved 40 Street. Men filialen i Madison Avenue, ved 66 Street, er ogsaa bra - og flere ganger har jeg funnet ting her som har vaert utsolgt i den stoerre Fifth Avenue avdelingen.

Alice+Olivia
Ett av mine mange favorittmerker har nylig aapnet butikk i Madison Avenue. Jeg kjente igjen en av de ansatte fra Bryant Park butikken, og det er alltid hygelig aa komme inn for damene her er flinke til aa foreslaa kombinasjoner og hjelper gjerne til. Det aller beste med Alice+Olivia er allikevel wrap-genserene deres som kommer i mange farger, er tynne og supre aa reise med og kan brukes paa mange maater. Disse selges stort sett ikke paa varehusene, saa man maa til merkets egne butikker eller Scoop filialen i Meatpacking.

Naar man har faatt nok av shoppingen og trenger en pause, stopp for en drink i baren paa Bar Italia - ved 66 Street, mellom BCBG og Alice+Olivia. I sommervaeret aapner denne lille italienske restauranten veggen ut mot gaten, og man kan sitte paa hvite hoeye barkrakker bak og fortsatt se ut paa veien. Et glass hvitvin og tre iskuler hjelper paa energinivaaet.

Ingen kommentarer: