søndag 15. mai 2011

England: Finn den perfekte Ascot hatten

Jeg regner med at de er vant med aa høre mange dumme spørsmaal paa legekontor. Men jeg tror jeg muligens har stilt noen av de bedre. Mitt siste bidrag gjaldt utfylling av søknaden til Ascots Royal Enclosure, og steder for hatteshopping i London. Sykesøsteren er rett og slett en dame som ser ut til aa ha greie paa det meste, og jeg liker aa bruke tiden effektivt.

Det viste seg bare at det aa finne den rette hatten til Ascot ikke var like lett som det hørtes ut da jeg satt aa fikk tatt ut noen sting paa torsdag. Jeg ble anbefalt steder som Peter Jones og Selfridges, og selv tenkte jeg ogsaa at Harrods var et bra alternativ. Alle disse varehusene selger hatter, men det er faktisk ikke alltid like lett aa finne noe man liker - iallfall ikke hvis man ikke shopper hatt paa et Philip Treacy budsjett.

Jeg kom hjem fra dagens shoppingrunde uten hatt, og tenkte jeg heller kunne finne en paa nettet. Varehusene Debenhams, House of Fraser og John Lewis selger alle hatter paa nettet, og Harrods har ogsaa en del fine i online-butikken sin.

Men etter mer research fant jeg ut at det ogsaa var et par andre steder som ville vaert verdt aa sjekke:

Nigel Rayment
Denne butikken ved Marble Arch spesialiserer seg i festantrekk og hatter. De reklamerer naa med at de har over 1,000 hatter inne i butikken.

Dress 2 Impress
Et annent alternativ er aa leie hatt ved hesteveddeløpsbanen. Dress2Impress har en rekke hatter til utleie spesielt for Ascot, og man kan hente hatten sin fra kl 9.30 om morgenen like ved inngangen. De fleste hattene ser ut til aa koste mellom 30 og 75 pund aa leie for en dag, og de har flere designer hatter av blant annent den kjente London hattedesigneren Philip Treacy.

VV Rouleaux
Kreativesjeler kan heller prøve aa lage sin egen hatt. VV Rouleaux, som har butikker i Marylebone og ved Sloane Square, selger utstyr som kan brukes til hattelaging.

Siggi
En av de hattene jeg falt for paa Harrods var fra hattedesigneren Siggi, som ogsaa har en egen butikk i Fulham High Street. Det er mulig vi maa rekke en tur innom her.

My Hat
Et annent hattemerke som gaar igjen paa varehusene er My Hat. De selger ogsaa hatter paa nettet.

Ingen kommentarer: