torsdag 19. mai 2011

Monterey: Stedet aa stoppe paa Highway 1 ferien

InterContinental - The Clement, Monterey
- Kanskje det var her vi bodde?

Oekonomisjefen smilte bredt. Vi var paa siste del av Hearst Castle sightseeing-runden, og hadde kommet til tennisbanen. Han hadde brukt det siste døgnet til aa fundere over hvilket hotell han hadde bodd paa sist han var paa Highway 1 ferie for 15 aar siden, og var fullstendig klar over at jeg begynte aa bli litt smaa lei av aa høre den samme kommentaren hver gang vi saa en tennisbane.

Heldigvis var ikke disse tennisbanene overalt. Det drysser ikke av store resorts i de stedene det er verdt aa stoppe langs kysten. De finnes absolutt, men hvis det er den type barnevennlige steder man vil bo, bor man gjerne heller litt utenfor tettstedene.

Og de tettstedene det er verdt aa overnatte er Monterey og Carmel, som ligger rett ved siden av hverandre, og i Santa Barbara. Jeg har allerede skrevet om Santa Barbara hoteller her, saa her kommer vaare tips til overnattingen i Monterey eller Carmel:

Bubba Gump Shrimp Co, Monterey
Vi valgte aa overnatte i Monterey - kun fordi det var der det mest aktuelle hotellet jeg fant laa. Jeg kjoepte et California-blad, Sunset Magazine, sist jeg var i New York, og der sto det om InterContinental - The Clement, som er et relativt nytt hotell paa brygga i Monterey, ved siden av akvariet.

The Clement har et mini-basseng og treningsenter, og plassen foran hotellet er praktisk talt turist-sentrum i Monterey. Rommet vaart var helt fint - typisk fire-stjerners fra en internasjonal hotellkjede - og med moderne peis og Elemis badeprodukter. Det er valet parking, og de ansatte var hyggelige. Vi saa aldri conciergen, men hadde mailet med ham paa forhaand, saa overlevde absolutt.

Rett utenfor The Clement ligger den maritime Bubba Gump, som ser veldig lokal ut, men egentlig er en kjede. Dette var et topp sted aa stoppe for en ettermiddagsøl, men det kunne absolutt ogsaa passet for en burgermiddag.

Til middag gikk vi heller et par kvartaler opp til Hula's. Dette var tipset fra broren min som bodde i Monterey i to aar. Vi var litt skeptiske for det virket litt stille i gaten, men da vi kom inn skjønte vi fort at vi hadde kommet riktig sted. Det var topp stemning paa Hula's, selv en mandag, og mange unge som kjoerte paa med store drinker og fargerike Hawaii-retter.

17-Mile Drive, Monterey Peninsula
Dette saa ikke ut til den typen sted man ville funnet i Carmel. Carmel er lite, rolig, med masse gallerier og flotte eneboliger. Det ser ut som det perfekte stedet aa bo som pensjonist, og det er et veldig koselig sted aa dra innom paa Highway 1 turen. Husk iallfall aa ta et bilde av stranden med de fargerike blomstene i veikanten.

Vi hadde egentlig tenkt til aa finne et sted aa overnatte i Carmel. Problemet var at utvalget av hoteller der er begrenset. Det er en del bed and breakfast steder, men det kryr ikke av større hoteller.

Alternativet er aa bo paa et av stedene paa Pebble Beach omraadet, det omraadet man maa kjøre inn paa for aa faa med seg must-see veien 17-Mile Drive. Her ligger det flere golfbaner - og tennisbaner - og hotellene har et mer resort-preg over seg. Hvis hovedpoenget med reisen er aa spille golf paa den kjente banen Pebble Beach, maa man overnatte paa et av disse hotellene. For oss holdt det med en god hamburger paa Tap Room paa Pebble Beach, ogsaa et av de bra tipsene fra storebror.

Ingen kommentarer: