søndag 19. juni 2011

England: Royal Ascot i gummistøvler

Jeg har laert noe helt utrolig viktig i dag. Hvis det blir annonsert at dress coden i Royal Enclosure omraadet paa Ascot har blitt forandret for dagen, ikke tro paa det. Poenget er ikke om det er sant eller ikke. Det er bare ikke vits aa dra paa gummistøvlene selv om det er lovlig.

Da vi parkerte paa gressplassen utenfor hesteveddeløpsbanen i dag bøttet det ned. Det var tjukk gjørme paa veien fra bilen til inngangen, og det var skikkelig kraftig bortover regn.

Paa lokalradioen BBC Radio Berkshire annonserte de at Royal Enclosure hadde maattet godta annent fottøy for dagen, inkludert gummistøvler, for at folk fortsatt skulle kunne gaa paa plenene og ha en hyggelig dag.

Oekonomisjefen var ikledd sjakett og floshatt og jeg hadde en buksedress, stor hatt og hoeye haeler. Vi var klare for aa se dronningen, vedde paa noen hester og ta et glass bobler.

Men som norsk føltes det helt naturlig aa ofre stilen for aa overleve en dag i stormen - kaste haelene i bagasjerommet og dra paa gummistøvlene istedet. Naiv som jeg var regnet jeg med at de fleste andre tenkte likt.

Det er bare det at det viser seg aa vaere en gigantisk kulturforskjell mellom nordmenn og engelskmenn. Engelskmenn strutser rundt i tynne sommerkjoler og designer sko, og tar gjerne ikke en gang paa en nylonstrømpebukse selv om det er høstvaer i juni.

For meg er Louboutin sko, for eksempel, noe som oppbevares i bokser nederst i skapet sammen med de rød skoposene og ekstra-haelene sine, og jeg er veldig forsiktig med naar de brukes.  Det er absolutt ikke sko jeg ville dratt paa meg i sølevaer for aa synke de tynne haelene ned i en myk gressplen. Men jeg er tydeligvis ikke paa nett med dagens Royal Ascot-besøkende. Jeg har faktisk aldri sett saa mange rød skosaaler samlet paa ett sted før. Selv ikke i en Louboutin-butikk, tror jeg.

Note to self: I England er det ikke om aa gjøre aa kle seg riktig for vaeret. Det er om aa gjøre aa kle seg riktig for anledning.

Ingen kommentarer: