tirsdag 18. januar 2011

Napa Valley: Vinsmaking og vingårder

- Men vi skal jo paa vingaard?

Oekonomisjefen hoertes engstelig ut. Han synes ikke Mr & Mrs Smith hotellet jeg hadde plukket ut i vindistriktet Napa saa ut som en vingaard, og ble plutselig litt mer interessert i reiseplanleggingen.

Stilig interioer og lekre solsenger slo ikke an. Iallfall ikke foer jeg hadde forklart at det var en haug av vinopplevelser paa programmet:

Her er noen av alternativene:

Vitner's Collective
I tettstedet Napa, syd i Napa Valley, ligger et hyggelig, historisk hus hvor man kan komme aa smake paa viner fra 20 forskjellige vinlagere. Ideen bak Vitner's Collective var at ogsaa mindre vinlagere uten egne tasting rom skulle faa muligheten til aa vise frem vinene sine. Det koster $25 aa smake paa 6 viner, og de holder aapent daglig mellom 11.00 og 18.00. Det er nye viner aa smake hver dag.


Napa Valley Wine Train tilbyr vinsmakings-togturer gjennom dalen. Man reiser i et Pullman tog og det serveres mat og drikke ombord. Noen turer inkluderer ogsaa stopp med omvisninger og vinsmaking paa noen av de kjente vingaardene. En lunsj togtur gjennom dalen koster $99 per person, og man maa beregne fire timer. Turene som inkluderer stopp paa vingaard begynner paa $124 per person. 

Vingaarder
Det er en rekke store vingaarder i Napa Valley som har tasting barer og tilbyr vinturer paa gaardene. Vi var litt engstelige for at det skulle bli vanskelig aa faa med seg ettersom vi hadde planlagt utflukten paa en soendag, men det er veldig greie aapningstider - stort sett alle dager utenom foerste juledag og et par andre helligdager. 

Det er vanlig aa betale mellom $6 og $25 for aa smake viner i tasting barene, men mange tilbyr gratis omvisninger paa gaardene. Domain Chandon har gratis omvisning tre ganger om dagen. Noen tilbyr ogsaa omvisninger med vinsmaking mot betaling, og en slik tur koster $20 per person paa Mumm Napa, for eksempel. 



Ingen kommentarer: