fredag 14. januar 2011

London: Byens beste mexikanske restauranter

- Jeg maa ha skjellene
- Du spiser jo lomper ogsaa?
- Det er ikke det samme uten skjellene

Det var foerste nyttaarsdag kl 18.45. Vi kjoerte rundt fra matbutikk til matbutikk etter aa ha bestemt oss for at en tacomiddag maatte vaere en perfekt start paa det nye aaret. Problemet var bare at etter butikk nummer aatte begynte jeg aa tvile paa om det virkelig fantes en senaapen matbutikk med oekonomisjefens tacoskjell i sortimentet. Det virket som om alle hadde bestemt seg for at fajitas var det som var tingen i 2011.


Naar det gjelder mexikansk mat i London er nemlig ikke utvalget alltid like bra. Iallfall ikke  hvis man med mexikansk tenker Old El Paso dinner kit. Det virker faktisk som det bare er i Skandinavia man finner hele hyllerader i matbutikkene med tacoprodukter.

Men det vi heller har er en toeff restaurantkjede med rimelig, mexikansk mat. Wahaca har blitt kaaret til byens beste mexikanske restaurant i London Zagatguiden, og vunnet diverse andre priser - ofte i sammenheng med at det er bra value-for-money.

Wahaca restuarantene, startet av naa kjendiskokk Thomasina Miers, er aapne, fargerike, moderne og kule. Det skal vaere enkelt. Ikke mulig og booke bord, og menyene er store ark. Man sirkler rundt de rettene man vil ha - et utvalg av masse smaaretter som tacos, quesadillas og buritos. Det smaker ikke Old el Paso. Men det er up there.

Jeg var litt skeptisk etter vi forrige gang bestilte en biffrett som ikke smakte noe saerlig, men etter dagens lunsj paa nyaapnede Wahaca i Soho, er jeg solgt igjen. Det er goey aa gaa paa Wahaca. Det er god mat - saerlig quesadillasene.

Det er ogsaa veldig bra for turister som er paa shoppingrunder i de stroekene vi helst styrer unna i helgene. Wahaca i Soho er i gangavstand fra Oxford Circus, Wahaca i Covent Garden er genial for de som traakker rundt i de hyggelige butikkene der, og Wahaca paa Westfield er alt annent enn det man regner med aa finne av matalternativ paa kjoepesentre. (Den siste filialen er paa Canary Wharf - et businessomraade med store skyskrapere paa oestsiden av London.)

Ingen kommentarer: