søndag 23. januar 2011

London: Kule interiørbutikker

Jeg har faatt klage paa at jeg har brukt for lite penger paa meg selv i det siste. Jeg vet ikke egentlig om oekonomisjefen synes det er noe krise. Det eneste som har sett ut til aa skremme ham er hvor mye det er mulig aa snakke om putefarger, rullgardinmaal og bildeplassering. Det er nemlig interioer som har vaert i fokus. Her er en oversikt over favorittbutikkene i London og paa nettet:


The Old Cinema
Denne to etasjers antikvitetsbutikken i Chiswick er unik. Det er moebelheaven for alle som liker industrielle antikviteter eller retro ting. Vi hadde en periode vi hang her paa loerdager ettersom de faar nye varer hver fredag. Det endte med diverse leveringer - en kiste med union jack print, som fungerer som salongbord, en graamalt sjenk, et spisebord i tre med jern understell og en metallhylle, som har blitt skohylle. Det er verdt aa ta en utflukt til The Old Cinema - og gjerne kombiner det med brunsj eller lunsj paa High Road Brasserie.


The White Company
Startet av en kul dame, og naa en britisk suksesshistorie. The White Company er kjent for delikate basic klaer, lukte lys, og ting til hjemmet. Dette er stedet for alt fra dyner og sengetoey til lamper og pledd. Easy-care sengetoeyet er praktisk talt strykefritt. Vi kjoepte ogsaa sofaputene og nattbordlamper her - og selvfoelgelig nye toefler til begge.


Graham & Greene
Min foerste London favoritt interioerbutikk. Graham & Greene selger baade moebler, klaer og ting til hjemmet, og de har blant annent bra utvalg av speil. Jeg pleide aa tenke at butikken minnet litt om Bolina ettersom de har hatt noen av de samme varene. Det er ofte mye toeft her - noe i retro stil, noe mer oesten-inspirert, og mye fargerikt. Vi fant nattbord, en skrivebordslampe og et stort speil her.


Made.com
En toeff moebelnettbutikk med kule designervarer til en rimelig penge. Poenget er at selskapet kun produserer de varene de faar bestillinger for. Man betaler ved bestilling, og produktene blir da laget i kina, og sendt til England. Man kan foelge med paa denne prosessen paa nettet, og det hele tar rundt tre maaneder. Vi fant skrivebordet vaart her - en stroller desk i eik med hvite detaljer - og det var verdt aa vente.


Sofa.com
Vi ble tipset av en venninne om denne fantastiske sofabutikken. De har en super nettside, fantastisk service paa alle maater, og et stort showroom i Chelsea i London. Det var akkurat som alt det tekniske funket her, og vi er naa kjempe fornoeyde med sofaen. Sofa.com har en rekke freshe sofa modeller, og det er lett aa finne prisene paa nettet. Det koster mer hvis man velger andre stoff, men man kan ogsaa faa sofaen levert i stoff fra Designers Guild, for eksempel. Disse stoffproevene har de i showrommet. Det tok rundt to maaneder aa faa vaar sofa levert i et av Sofa.com sine egne stoff.

Tuiss
Gratis stoffproever og en nettside som er enkel aa skjoenne. Det virket ikke som det var vits aa gaa i noen butikk aa bestille istedet. Man maa uansett maale opp selv. Alle vaare rullgardiner er bestilt paa Tuiss - paa soverommene har vi liftgardiner (roman blinds) med black out trekk, og i stuen har vi en hvit rullgardin type som man kan se ut av paa dagtid. Ikke SilentGliss, men det faar bli neste gang.


Bluesuntree
Det er en haug av nettbutikker som selger designkopi moebler - alt fra Panton stoler til Barcelona stoler. Jge sto til slutt mellom Interior Addict og Bluesuntree, men tulipanstolene vaare var rimeligst paa Bluesuntree. De er kjempe gode aa sitte paa, ser ut som originalen, og det graa putetrekket vi valgte virker varig. Naa er det bare en Eames kontorstol som mangler.

Ingen kommentarer: