søndag 5. juli 2009

Paris: Dagstur for livsnytere

Paa torsdag kveld foreslo en av langhelgs-gjestene mine i London at kanskje han skulle stikke til Paris paa dagstur fredag morgen. Og det er egentlig ikke et helt sproett forslag.

Eurostar-toget fra Central London til Paris tar 2 timer og 15 minutter. Det betyr at det er rimelig enkelt aa ta en lang lunsj paa andre siden av kanalen. 

Trikset er aa bestille Leisure Select billetter - business class seter, gratis aviser og blader og inkludert mat og drikke, men ikke fleksible billetter eller tilgang til lounge i avgangshallen. 

De billigste billettene fra London til Paris ligger paa 59 pund, mens Leisure Select billettene begynner paa 119 pund. Det er vel verdt aa betale litt ekstra for komfort og servering. Hvis man skal paa dagstur og kunne tenke seg et glass champagne foer en tre-retters middag med vin uansett, er Leisure Select billett-typen man boer velge. (Det er ogsaa rimelig avslappende aa endlig ha tid til aa virkelig fordype seg i maanedens Conde Nast Traveller og en crisp utgave av The Sunday Times.)

Men problemet med impuls-turer, som gjesten min foreslo, er at prisene fort eskalerer naermere reise-datoen. Det var faktisk ingen ledige 59 punds oekonomi-billetter for passende helge-dagsturer da jeg for noen uker siden sjekket Eurostar's geniale Availability Calendar for juni, juli og august. 

Leisure Select billettene kan man derimot vaere heldigere med. Det virker som det er lettere aa bestille noen uker i forveien og fortsatt betale minimums-pris for disse setene. Leisure Select er tingen.

Ingen kommentarer: