onsdag 15. juli 2009

Toscana: Sommer, vin og oliven





Det første man får lyst til å gjøre når man kommer hjem fra en langhelg i Toscana er å dra på Vinmonopolet. Ikke fordi man nødvendigvis trenger å fortsette vinsmakingen. Men fordi man har en lommebok full av kvitteringer med navn som 'Vermentino, 2008, Maremma' skriblet på baksiden.

Det er nemlig veldig lett å bli begeistret for vinene man drikker når man får sjansen til å nyte dem i en bakgård med støpejern-hagemøbler og rosa blomster. Det billedskjønne tettstedet San Guiliano Terme, ti minutter utenfor Pisa, har et hotell som tilbyr akkurat dette.

Bagni di Pisa er et lite fem-stjerners hotell i et stort, gulmalt, romersk palass - stedet man drar for å oppleve 'stille' luksus, spa-basseng og fersk oliven. Både tettstedet og hotellet er akkurat sånn man forventer seg i Toscana - sjarmerende og rustic.

Men Bagni di Pisa, som er i serien Small Leading Hotels of the World, er også veldig mye mer enn det.

Det er ikke alle steder man sjekker inn og må oppgi skostørrelsen. Poser med tykke, orangsje badekåper og matchende slippers i riktig størrelse blir nemlig levert på rommet med bagasjen.

Dette er antrekket man kan henge i resten av dagen - ved spa-bassenget med 'boblebad-knapper' ute på den stilige takterrassen, inne i det store medisinske spa-anlegget med tyrkisk bad og i frokostsalen om morgenen mens man tygger seg gjennom alt fra italienske skinker, oster og fersk frukt.

Og det er ingen grunn til å fortvile hvis man søler litt vin på 'munkedrakten' mens man koser seg med et glass vin og Caprese salat ved bassenget ved lunsj-tider. Rene badekåper ligger på sengen etter kveldens turn down service.

Det er bare på ettermiddagen det er verdt å skifte. Bakhagen er nemlig perfekt for en før-middags drink. Det er bare synd man må inn for å spise middag i en mer typisk hotell-restaurant.

Alternativet er å teste ut et lokalt Osteria, men San Giuliano har bare to og ingen er åpne på mandager. Hvis man allikevel vil styre unna 'spisesal'-stil kan man også kjøre opp bakken til noen av de mer tilfeldig plasserte restaurantene mellom middelalderbyen Lucca og San Giuliano (La Cecca har nylig vært omtalt i reise-pressen) eller ta turen mot kysten til havnestedet Marina di Pisa.

Ingen kommentarer: