torsdag 16. juli 2009

Riviera Levante: Pitoreske Italia







Det foerste man merker naar man begynner aa soeke etter hotell paa den italienske riviera-stripen mellom Genova og Pisa, Riviera Levante, er at hotellene er enten veldig enkle eller usannsynlig dyre. De mest omtalte stedene som det fargerike tettstedet Portofino og nasjonalpark-omraadet Cinque Terre er typiske hotell-soek mareritt. 

Hotel Splendido er stedet aa bo i Portofino, men ikke bli overrasket om pristilbudet der ligger paa over 2000 euro natten. 

Cinque Terre, de fem land, har ikke akkurat overflod av luksus-hoteller som Splendido. Her er utfordringen at de fleste hotellene har veldig faa fasiliteter. De har ikke noedvendigvis air-condition og noen tar bare kontant-betaling. Hotell med svoemmebasseng er ogsaa toeft aa finne.

Bassengliv er kanskje ikke alltid like viktig, men det er egentlig bare ett av de fem Cinque Terre-tettstedene som har strandlinje, Monterosso, saa hvis man skal paa badeferie paa rivieraen er dette verdt aa tenke paa. 

Men ikke fortvil. Portovenere har svaret. Portovenere, et tettsted 90km nord for Pisa, er absolutt ikke like kjent som Portofino, men det er ofte regnet for aa vaere like billedskjoent. 

Fargerike, smale hus danner havnestripen og livlige - men relativt rimelige - fiskerestauranter, pesto-boder og isbarer ligger tett i tett i det lille sentrumet som er populaert blant baade baatturister, hotellgjester og lokale. Det er ogsaa lett aa utforske baade Portofino og Cinque Terre fra Portovenere. 

Det gaar ferger hver time til Cinque Terre, som ligger rundt 30 minutter unna i baat, og dagskort paa fergen koster 20 euro. Fergene gaar ogsaa fra Portovenere til Portofino og dette er en typisk dagstur-utflukt. Baat-taxi koster rundt 100 euro i timen.

For de som ikke har gitt opp riviera hotellsoek og satset paa yacht-leie, er Portovenere ogsaa stedet aa velge for hotell som 'har alt'. 

Hotel Royal Sporting i Portovenere ligger langs gangpromenaden langs vannet - fem minutter aa gaa fra sentrum - og tilbyr saltvanns-basseng, havutsikt, garasje, air-condition, restaurant og frokost buffet med prosciutto skinke, focaccia broed og capuccino. Rom 402, 403 og 404 har smaa takterasser med baade stoler og bord og solsenger og de beste mulighetene for ettermiddagssol paa havutsikt-siden av hotellet. 

Royal Sporting er ikke noe luksus-sted, men det er vel-drevent, rent, har en nydelig beliggenet, strand rett nedenfor, ansatte som snakker engelsk - og alt fungerer. Rett og slett akkurat det man trenger hvis man bare er paa tur for aa nyte et par dager med sol, bading og god mat og vin. 

Ingen kommentarer: