onsdag 22. juli 2009

Portovenere: Restaurant-galskap





Noen ganger må man bare være litt crazy. Så crazy at man bestiller biff på en lokalrestaurant på den italienske riviereaen.

Men det lønner seg ikke alltid å leve på randen. Lounge-musikk, hvite puter og store glassvinduer er dessverre ikke det samme over alt.

Det var iallfall det vi fant ut da vi fulgte guidebok-tipset og tok en middag på den franske restauranten La Bouchee (se bildet av restauranten med sjakkbrett foran), som ligger nydelig til i vannkanten i skyggen av byborgen i pitoreske Portovenere (se bildet av havna). Dette er stedet å gå for en drink - men styr unna den unaturlig, kompliserte middagsmenyen.

Det var heller hotellet, Hotel Royal Sporting, som hadde de beste tipsene. Tre Torri - en livlig restaurant med stor ute-platting midt på byplassen - sto øverst på listen (se bildet). Og dette var virkelig stedet å gå.

Det var så fullt at det var vanskelig å få bord en lørdag uten forhåndsbestilling. Restauranten var stappfull fra rundt kl 21.00 og utover. Hvite langbord var prydet med deilige pastaretter, lokale sjømat-spesialiteter og liters karafler med husets vin - ett kupp til seks euro, som kanskje ikke smakte utsøkt, men absolutt var drikkbart.

Problemet i Portovenere er at det er lett å tenke at dette er stedet man virkelig kan ta ferie fra restaurant-bestillinger.

Men yacht-folket som fyller opp bukten - spesielt i helgene - tar tydeligvis ikke fullstendig ferie. Så for de som er opptatt av å nyte noen late dager, er det ett ord man fort lærer seg: maximo eller senest. Folk spiser gjerne ganske sen-middag, så de som booker sent blir bedt om å komme '8.15 maximo' - eller hvis man er virkelig uheldig '7.30 maximo'.

Ta den gylne middelvei - bestill bord på brygga kvelden før. Det er ingen grunn til å ende opp med en biff og lounge-musikk.

Ingen kommentarer: