søndag 1. februar 2009

London: Oppover-snoe

Vi har opplevd noe stort i London i dag. Folk staar ute paa balkongene sine og tar bilde av utsikten - for foerste gang en utsikt med snoe som blaaser oppover. Men vaeret har ikke vaert en stopper for soendags-brunsj livet i byen. 

Londons beste brunsj sted er i mine oyene Tom's Kitchen i Cale Street i Chelsea. Vi proevde aa booke bord for to dager siden, men de var dessverre full booket hele dagen. Tom's Kitchen er veldig populaer i lokalomraadet og med hvite fliser, duk-frie eikebord, gode raavarer og aapent kjoekken, er det alltid super stemning hos kokk Tom Aikens. Hvis man ikke faar bord, kan man ogsaa proeve seg paa first-come first-served servisen som inkluderer et par bord i overetasje baren og noen barkrakker langs kjoekkenet nede.

Men vi skulle ha bord til seks stykker denne gangen, og da var det ikke vits i aa ta noen sjanser. Det ble heller PJs Bar & Grill i Fulham Road paa oss. PJ's er en pub-aktig restaurant med moerke trebord med hvite duker. Dette er ogsaa en lokal favoritt.

Et annet frokost/brunsj alternativ i London er oekologiske Daylesford Organic i Pimlico Road eller Westbourne Grove. Daylesford, en gaard paa landet utenfor byen, har ekspandert i London de siste aarene og i Pimlico Road har de alt fra blomsterbutikk og slakter til matbutikk, chocolaterie og restaurant/kafe. Min favoritt frokost er oekologisk yoghurt med fersk frukt og flytende honning servert paa et fortausbord i solsteken om sommeren eller inne paa benken ved langbordet om vinteren. Dette er London paa sitt beste!




Ingen kommentarer: