lørdag 21. februar 2009

England: Kultur-Sync

Det er ikke lett aa skli inn. Saerlig ikke naar man skal i bryllup i England og ikke har skjoent at man ikke skal ha med en innpakket gave. Jeg var i bryllup i East Sussex i gaar, et par timer med bil soer for London, og kom vel-utstyrt med den tradisjonelle soelvpakkete gaven og matcende kort. Det eneste problemet var at det var ikke noe gavebord og bare litt halv-rare blikk naar jeg kom drassende paa en pakke. "Have you at least labeled it?" fikk jeg spoersmaal om. Labeled? Hva slags avansert pakkesystem var dette? Det var saa avansert at alle andre kom med en konvolutt som ble lagt i en pakke-postkasse. Ingen ordentlige gaver. 

Neste tabbe var kontanter. Jeg satte meg ved middagsbordet i god tro om at jeg ikke trengte mynter de neste tre timene. Ogsaa der tok jeg feil. Det er visst nok vanlig aa kjoere igang veddemaal under en engelsk bryllupsmiddag og alle putter mynter i en kopp og legger inn ett 'bet'. Denne gangen var det lengden paa 'the Best Man speech' og gjennomsnittet er visstnok 8.30 minutter, i foelge de som var skikkelig bryllups-ryttere. Det er rett og slett ikke lett aa vaere in sync med kulturen. 

Men der jeg var in sync var med forventningene for hotellet - Buxted Park Hotel. Dette var et skikkelig 'grand' hotell med fresht interioer i brun-nyanser som passet godt inn midt mellom de store saue-jordene og andedammene. Buxted Park Hotel er en del av en hotell-serie som heter Hand Picked Hotels og nettsiden er absolutt verdt aa utforske for de som er paa jakt etter et romantic getaway i Storbritannia. 

Det samme kan dessverre ikke sies om hotellet jeg maatte overnatte paa ettersom Buxted var fullbooket. Mer 80s enn rysje gardiner paa sengegavlen blir det vel ikke og aa betale for rom med inkludert frokost for saa aa komme til et tomt, ribbet fat en halv time foer frokosten stenger, er ikke det jeg ville kalt akseptabel service. Vi endte heller opp med en syl-tynn ristet broedskive med jordbaersyltetoey. The Chequers at Maresfield kommer ikke til aa se noe mer til meg iallfall. 


Ingen kommentarer: