torsdag 5. februar 2009

London: Kaffepausen

Naa har snoen stort sett smeltet i London og 'elbowing' er igjen blitt den mest populaere metoden aa bruke for aa krysse Piccadilly Circus. Hvis man befinner seg i dette omraadet er det lett aa ende opp paa Starbucks med en Tuna Melt panini eller paa sandwich baren Eat med en Ham and Norwegian Jarlsberg baguette, men man trenger ikke gaa langt for aa finne hakket mer spennende steder.

I dag har jeg tatt turen opp til Golden Square, to minutter fra Piccadilly Circus, hvor Nordic Bakery ligger. Denne kafeen er saa nordisk at de serverer treskjeer med latten, selger et knekkebroed med paalegg til 35-40kr og tilbyr Fazer mint til kaffen. Men det beste er at de har store, varme kanelboller som passer perfekt aa dele i to. Ikke rart det er mange som ser ut til aa legge jobb kaffe-moetene sine til denne scandi-perlen. 

For de som ikke er paa jakt etter noe nordisk, er det to andre supre alternativ rett ved Piccadilly.  Bokhandelen Waterstones har en moderne kafe/bar i femte etasje med kjempe flott utsikt over byen - 5th View Bar and Food. Det er ofte mange business folk her paa dagtid og paa kveldene har de visst inni mellom litt underholdning. 

Men favorittstedet er Brumus paa Haymarket Hotel. Haymarket, er et relativt nytt design hotell, og PR folk som henger her mye paa lunsj hevder at de alltid ser kjendiser her. Jeg har ogsaa sett noen rimelig hyper trendy mennesker paa Brumus, men selv ivrige soek i Google Images har ikke gitt noe bra resultater - ennaa. Uansett, det som gjoer Brumus bra er de knalle fargene paa interioeret og de 'complimentary' kakene som stadig fylles paa naar man deler en kanne te i bardelen av lokalet. Dette er det som skal til for aa glemme den masete folkemengden noen meter lengre opp i veien.

Ingen kommentarer: