søndag 15. februar 2009

Romantikk i London


Jeg har alltid lurt paa hvordan smaa, ofte tomme sjokoladebutikker kan gaa rundt. Men etter helgens happening skjoenner jeg at det er haap for dem ogsaa. En dag i aaret synes britene nemlig det er helt normalt aa betale 80kr for et par konfektbiter. 

Valentine's Day er big business. Alle setter opp prisene. Det er vanskelig aa faa bord paa de romantiske restaurantene og alle har set-menus paa kvelden og gjerne ogsaa faste serveringstider. For aa unngaa dette styret, tok vi en ny vri i aar. Vi feiret heller med Champagne Afternoon Tea paa Botanist paa Sloane Square. Botanist er en lys, moderne restaurant med en stor bar-del midt paa Sloane Square i Chelsea. Beliggenheten er helt ideell for mange av de unge, norske som jobber i London og bor i dette omraadet. Det er faktisk nesten alltid skandinavere i baren her - saerlig for en after-work drink paa fredager. 

Men for en mer britisk opplevelse er afternoon tea i restauranten, mellom 15.30 og 18.00 mandag-loerdag, et bra alternativ. Pakken bestaar av et tre etasjers taarn med mini-sandwicher, scones og en valgfri kake og en tekanne for 15 pund eller med champagne for 21 pund per person. For en kjapp matbit, kan det ogsaa anbefales aa dele et taarn.

Uansett, dette er ikke den typiske Valentine's Day feiringen. Blomster fra Daylesford Organic og middag paa La Poule Au Pot, som begge ligger inntil Orange Square (se bildet) et par minutter aa gaa fra Sloane Square, ville vaert et mer tradisjonelt valg. La Poule Au Pot er en to-etasjers fransk, intim restaurant med smaa, trange bord, snirklete ganger, levende lys og nydelig mat. Menyen er paa fransk saa hvis man ikke kan spraaket er det lett aa ende opp med aspargeus og hollandaise til forrett og biff til hovedrett - det var iallfall det eneste jeg skjoente foerste gang jeg var her. 

Et annet mer klassisk, men ogsaa romantisk, alternativ er Notting Hill Brasserie , som i mine oeyne ligger midt i et av Londons lekreste boligomraader, i Kensington Park Road med en inngang som ikke er lett synlig fra veien. Like ovenfor gaten for denne restauranten bodde visstnok guttene som var inspirasjon for skottens JM Barrie's Peter Pan og den private hagen hvor deler av filmen Notting Hill ble spilt inn. Det er kanskje ikke noen stor ovveraskelse at nabolagsrestauranten for folk som bor i de store hvite husene her ogsaa er litt pyntet. Notting Hill Brasserie er absolutt et mer pyntet alternativ - og hakket dyrere - enn La Poule au Pot. Foerste gang jeg var her kom jeg rett fra en 5 timers togtur og foelte meg fort ikke helt riktig kledd for anledningen til tross for at det er en "neighbourhood restaurant", men baade servicen og maten er helt fantastisk. 





Ingen kommentarer: