fredag 27. juli 2012

London: Transport i London under OL

Da jeg skulle moete oekonomisjefen i Mayfair i gaar kveld ble han rimelig overrasket da han saa meg komme kjoerende i bilen vaar. Han kunne ikke skjoenne hvorfor jeg hadde dratt med meg den.

OL har startet og de lokale elsker aa prate om trafikkaoset. Men jeg synes egentlig det nesten virket som det var faerre biler ute i enkelte veier, og det var mer enn nok parkeringsplasser aa velge mellom i Mayfair.

Problemet var bare hjemturen. Jeg skulle stolt vise oekonomisjefen hvor lett det var aa kjoere i sentrale London selv etter mange av veiene hadde faatt egne OL-bil filer, og andre veier var blokkert for OL-trafikk.

Det jeg ikke hadde regnet med var at en hel haug av veier ble stengt kl 22.00 i gaar kveld, og etter en halv time uten aa komme noen vei foelte vi nesten at Mayfair hadde blitt en labyrint det var umulig aa komme seg bort fra.

I tillegg oeste det paa med ungdom som saa ut til aa komme fra et OL-arrangement i Hyde Park, og mange av de vaiet rundt i veiene og moret set med aa sperre for trafikken.

Det var ikke akkurat dette jeg hadde gledet meg til aa vise en lett irritert oekonomisjef som ikke skjoente hvorfor han ikke satt i en Black Cab, men en babyvennlig, privat stasjonsvogn.

Det eneste positive han kunne komme med var at han iallfall kunne delta i samtalene om hvor ille det var med OL-trafikken paa jobben i morgen.

Transport i London under OL:
Mange av de store veiene har egne OL-filer, saa det er naa unaturlig mye trafikk paa hovedaaren fra sentrum til Heathrow flyplass, for eksempel. Det er ogsaa toeft aa komme seg i bil rundt ved Victoria stasjon, Knightsbridge og Park Lane.

Hvis vi hadde skullet reise naa, ville vi tatt offentlig transport til flyplassene. Til Heathrow kan man enten ta et ekspresstog til/fra Paddington eller tube. Tuben gaar direkte til Heathrow fra stasjoner som South Kensington, Knightsbridge, Green Park og Piccadilly Circus.

Det er foreloepig supert sommervaer i London, saa naar man er i byen er det fint aa gaa rundt. Ta paa gode sko og gaa heller litt lengre strekninger enn vanlig. Ellers kommer alle OL-billettene med gratis dagskort paa tube og buss, og hvis man skal til OL-arenaen i oest-London, er det lettest aa komme seg dit med tube.






Ingen kommentarer: